Xiaomi знову обдурила свої користувачів

Всупереч заявою виробника, що Xiaomi Mi 10 Ultra підтримує швидку 120-ватну зарядку, журналісти видання Androidauthority виявили, що ця заява не відповідає дійсності. І встановити їм це вдалося дослідним шляхом під час тестування смартфона і зарядного адаптера. Нагадаємо, що під час анонса Xiaomi Mi 10 Ultra компанія не без гордості повідомила, що він здатний заряджатися на потужності 120 Вт і відповідний блок живлення користувач знайде в коробці зі смартфоном. Реальний же тест і виміри показали, що насправді потужність зарядки склала 80 Вт.

Можливо, в лабораторних тестах фахівцям компанії дійсно вдалося довести потужність зарядки до 120 Вт, але в реальних умовах експлуатації виявилося, що пікова потужність зарядки становить 92,3 Вт і як тільки цей показник буде досягнутий, відбувається «відкат» до 86,4 Вт для зарядного блоку, а смартфон отримує 80,1 Вт.

На повну зарядку йде 21 хвилина, всього 3-х хвилин достатньо для зарядки батареї на 25% і максимальна температура склала 43,8 ° С. Температурний режим приходить в норму тоді, коли рівень зарядки акумулятора досягає позначки 70%. Незважаючи на пристойну потужність зарядки 80 Вт, особливого пуття в ній немає. Випробування показали, що при використанні зарядки на 50 Вт смартфон заряджається так само швидко і повністю заповнює ресурс батарейки всього за 29 хвилин, а 5 хвилин достатньо, щоб зарядити акумулятор на 25%. І головне – максимальна температура склала 39,1 ° С. Тому всі ці заяви про рекордні зарядках швидше маркетинговий інструмент, ніж революція в світі зарядок і нагальна потреба.

Але в порівнянні з 18-ватними зарядними пристроями, серйозний стрибок є. Так, при використанні адаптера живлення потужністю 18 Вт на зарядку Xiaomi Mi 10 Ultra пішло 68 хвилин.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.