Новий вид шахрайства через Нову пошту, відправляють «прикраси»

В Україні почала поширюватися нова схема шахрайства, що передбачає використання доставки через компанію «Нова пошта». Хоча сама компанія до цього не має ніякого відношення.

Шахраї відправляють українцям незамовлені посилки з використанням післяплати. Вміст посилки характеризують як «прикраса», а вартість післяплати при цьому вказана нижче, ніж оголошена ціна «прикраси». Шахраї розраховують, що одержувач не зверне уваги на одну з безлічі отримуваних ним посилок або ж спокуситься можливістю дешево отримати ювелірну прикрасу, яке, судячи з супровідної інформації, коштує в кілька разів дорожче. Але насправді, заплативши півтори сотні гривень, довірливі українці отримають копійчану пластикову дрібничку.

Про це шахрайстві розповів в соціальній мережі Facebook Артем Бобок. З шахрайством зіткнувся його колега. Далі наводимо цитату Артема і надані їм фотографії:

«Колега пише:

Сьогодні зіткнувся з новим розлученням при отриманні посилки:

  1. Прийшло повідомлення, що на НП надійшла посилка з привабливим описом «прикраси»;
  2. Так як я нічого не замовляв, набрав відправника, але там відразу скидання (вже тут зрозуміло, що 99% це лохотрон);
  3. Під’їхав на відділення, щоб подивитися, що ж в посилці … Так як це була наложка, дозволили оглянути посилку. Всередині був листочок і герметичний пакетик, на якому був стікер 29,99 дол., В папірці ж було 29,99 євро
  4. Співробітниця Нової пошти сказала, що герметичний пакетик я відкривати не можу, але я переконав її, що це розлучення, і їй самій стало цікаво. Усередині пакетика був кулон, візуально нагадує золотий, але по факту це просто пластик.
  5. Ми зібрали все назад і я відмовився від посилки. На жаль, співробітниця НП відмовилася додати відправника в чорний список, тому що чек дуже маленький і ця штука теоретично може коштувати 120 грн.

Так що це нове шахрайство, яке орієнтоване на жадібність людей

Якщо не чекаєте ні від кого посилки – можна і не ходити, дива не буде »

Таким чином, в розрахунку на людську жадібність, одержувачу пропонують отримати товар нібито вартістю $ 30 або € 30 (близько 850 грн або 1000 грн за поточним курсом) всього лише за 120 грн. Фактичні витрати будуть трохи вище, так як одержувачу належить додатково заплатити 40 грн за послугу доставки і 0,02% від ціни посилки за післяплата.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.