Порівняння камери iPhone 12 Pro і iPhone 11 Pro, результати очевидні

За кілька днів до старту продажів iPhone 12 і iPhone 12 Pro компанія Apple дозволила західним виданням і блогерам опублікувати огляди нових смартфонів. Видання протестували камери «яблучних» флагманів і порівняли їх з минулорічними моделями.

iPhone 12 Pro отримав таку ж систему з трьох камер, як попередник, але основний сенсор збільшився в розмірах і отримав новий 7-лінзовий об’єктив з діафрагмою f / 1.6, що дозволяє йому захоплювати на 27% більше світла. Смартфон також отримав сканер LiDAR, який дозволяє швидше фокусуватися при поганому освітленні. Крім того, Apple поліпшила алгоритми обробки фотографій.

Apple помітно «прокачала» ультраширококутну камеру. У нових iPhone 12 вона робить більш деталізовані знімки з меншим спотворенням геометрії, що наочно показано на нижній парі фотографій:

Нічний режим в нових моделях краще справляється з джерелами освітлення, видаючи на фотографіях менше засвітів:

При зйомці в портретному режимі iPhone 12 і iPhone 12 Pro менше розмивають волосся по краях, ніж минулорічні моделі.

Що стосується відео, то нові iPhone стали знімати краще, видаючи більш широкий динамічний діапазон і деталізовану картинку, але в повній мірі моделі 12-й серії розкриваються при зйомці з 10-бітовим HDR Dolby Vision. Правда, такі ролики краще підходять для їх подальшої професійної обробки і корекції, ніж переважна більшість користувачів займатися не буде.

Журналісти також зазначили, що завдяки сканеру LiDAR новий iPhone 12 Pro помітно швидше фокусується при поганому освітленні. Крім того, він дозволяє знімати в портретному режимі при використанні нічного режиму, чого немає в звичайному iPhone 12 і торішніх моделях.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.