ОщадБанк і ПриватБанк перестануть обдирати українців

У парламенті розглянуть законопроект, який передбачає обмеження стягуваної комісії за використання банківських карток. Як пише Айтіпедія, автор законопроекту, народний депутат від партії “Європейська солідарність” Микола Княжицький наголошує, що розмір комісії, яку стягують банки в Україні, в сім разів перевищує суму комісії в Європі. У законопроекті прописано, що банки повинні поступово зменшувати розмір суми комісії за послуги з прийому банківських карт для оплати послуг і товарів. У законопроекті також прописані дати. Так, розмір інтерчейндж не зможе перевищувати:

  • з 1 січня 2021 року – 1% від суми транзакції;
  • з 1 липня 2021 року – 0,65% від суми транзакції;
  • з 1 січня 2022 року – 0,3% від суми транзакції.

Крім того сумарний розмір комисси за користування банківською картою не зможе перевищувати 1,5% від суми транзакції з певого січня до тридцятого червня 2021 року. З першого липня по тридцять перше грудня 2021 року сума комісії не зможе перевищити 1%. А вже з першого січня 2022 року вона не буде перевищувати 0,5% від суми транзакції.

Відзначається, що банки зможуть встановлювати процентні ставки на послуги на свій розсуд, крім тих, які регулюються законодавством. Більш того, інформація про суму комісії за користування банківською картою повинна постійно бути розміщена банком на офіційному сайті.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.