Українці зможуть відкривати картки в ПриватБанку і Ощадбанку по-новому

Тепер для відкриття рахунку в банку не потрібен паспорт або ID-карта. Українцям дозволили відкривати банківські рахунки з наданням цифрового паспорта, який доступний в державному додатку “Дія”. Про це повідомляє айті портал “Айтіпедія“. Таке рішення прийняв Національний банк України, який спростив процедуру віддаленої ідентифікації клієнтів банку. Відзначається, що при дистанційному відкритті рахунку в банку не потрібно буде пред’являти фізичні документи.

Ідентифікація та верифікація тепер будуть проходити так:

• банк запропонує потенційному клієнту ідентифікуватися в додатку “Дія” через систему “BankID”;
• після вдалої ідентифікації у клієнта відобразяться цифрові документи, згідно з даними, що містяться в державних реєстрах;
• банк отримає дані клієнта і проведе розпізнавання його обличчя, щоб переконатися, що документи його;
• після цього клієнт зможе користуватися послугами банку.

У НБУ впевнені – це зменшить час обслуговування клієнта, адже не потрібно буде робити копії паспорта, як це відбувається зараз.

Для довідки: цифровий паспорт – це цифровий аналог паперових документів в мобільному додатку “Дія”. В електронному вигляді відображається інформація, яку містить ID-карта і біометричний закордонний паспорт громадянина України.

Нагадуємо, що в Україні будуть перевіряти одержувачів соцдопомоги. Дані про кожного прохачеві допомоги будуть звіряти з аналізом різних баз та реєстрів. В уряді пояснюють, що це робиться для того, щоб дізнатися, чи не обманює людина держава і чи дійсно потребує допомоги. Якщо людина спробувала оформити соцвиплати нечесно, то її йому не дадуть.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.