“Нова пошта” та OLX папали в скандал з шахрайством

При покупках товарів на платформі OLX слід зберігати граничну пильність, оскільки є ризик стати жертвою шахрайських дій з боку нечистих на руку продавців.

Описаний жінкою вид шахрайства є відносно новим для України, де, за даними МВС, останнім часом збільшилася кількість зловмисників, що діють в мережі. Такий вид обману громадян має на увазі використання компанії “Нова пошта”, чиїм недавнього нововведення злочинці вже встигли придумати застосування.

“На OLX з’явився новий вид шахрайства. Як це працює: я хочу купити телефон, пишу продавцю. Він відповідає, робить непогану знижку, у нього в оголошенні підключена послуга” OLX доставка “. Але він пропонує скористатися послугами сейф-сервісу” Нової пошти ” . Така послуга в “Новій пошті” дійсно існує, але не поспішайте погоджуватися “, – попереджає жінка.


Шахраї в інтернеті, Відділення “Нової пошти”, Обман на OLX

 

Важливо уточнити, як саме повинна працювати послуга сейф-сервісу. Покупець відправляє свої дані, продавець створює накладну на сайті “Нової пошти”. Покупцеві приходить повідомлення в додаток “Нової пошти”. Однак шахраї дещо змінили цю схему.

“Злочинець створює фальшиву накладну на” липовому “сайті, схожому на сайт” Нової пошти “. Приходить СМС-повідомлення від” Nova Pochta “(а правильно -” Nova Poshta “) з посиланням на цю накладну. Ви переходите, а там ну все , як в “Новій пошті”, тільки після введення даних карти з неї піде пристойна сума. Зрозуміло, Вам нічого не вишлють, гроші не компенсують. Через кілька хвилин після списання коштів злочинець просто видаляє повідомлення про продаж. Знайти його практично неможливо “, – попередила жінка.

Як правило, представники кіберполіції в таких випадках виявляються безсилі. Нічим не поспішають допомогти своїм клієнтам і банки, з рахунків яких списуються кошти ошуканих українців.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.