Київстар, Lifecell і Vodafone змусили перейти на європейські норми

Тепер все буде інакше. Не так давно представники Кабінету міністрів України прийняли рішення, згідно з яким українські мобільні оператори будуть в обов’язковому порядку переходити на європейські норми. Стало відомо, що зміниться для українських абонентів. Як передає інформаційний портал  itpedia.com.ua, тепер доступ до інтернету стане послугою, яка гарантована державою. Тобто, користувачі мережі будуть захищені від спаму. Крім того, штрафні санкції за порушення авторського права. Крім цього є ще більш важливе нововведення – законопроект забороняє мобільним операторам так звані пакети.

Це означає, що українські абоненти мають право оплачувати тільки ті послуги, які їм дійсно потрібні. Адже часто буває так, що, наприклад, в тариф є СМС на інші оператори, але абонент їх не використовує. Тепер же абоненти зможуть не платити за пакет СМС, які включають в їх пакети.

Крім того, є нововведення безпосередньо і для мобільних операторів. Наприклад, вони зможуть ділитися між собою радіочастотним спектром. Він по суті є нейтральним, а значить – користуватися ним можна без особливих технологій і обмежень. Також використовувати його можна буде і в електронному вигляді. Варто зазначити, що такий законопроект представники уряду розробляли досить довгий час. Спочатку говорили і про таких пунктах, які могли б викликати невдоволення: наприклад, ініціатива поширення старої нормативної бази, яка колись встановлювала взаємини операторів в сфері телефонії. Однак такі зміни не були прийняті.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.