Viber заявляє про «абсолютну захищеність» листування і дзвінків

«Вайбер» заявляє про абсолютну захищеність відправлених користувачами текстових повідомлень. За запевненнями представників сервісу, спецслужби не в змозі зламати листування абонентів. Аргументи команди месенджера на цей рахунок наведені нижче.

– У нас всі повідомлення зашифровуються на стороні клієнта методом т.зв. «наскрізного шифрування». Йдеться про застосування публічних і секретних ключів. Перший з таких кодів залишається у вашого співрозмовника, а другий направляється вам. При відповіді абонента ваш ключ використовується для розшифровки вхідного повідомлення, без передачі коду відправнику, – пояснили представники сервісу.

Такий алгоритм шифрування унеможливлює отримання доступу до вмісту листування.

Аналогічний спосіб захисту використовується щодо відеоконференцій, дзвінків і голосових повідомлень, відзначають спікери «Вайбера».

Чи варто довіряти зазначеній інформації, кожен може вирішувати сам. Від себе додамо, що раніше Росспоживнагляд намагався «накласти лапу» на листування в Telegram. Результат протистояння з «дітищем» Павла Дурова виявився не на користь російського регулятора. Учасники протестів проти результатів білоруських виборів також вважають за краще підтримувати комунікацію через «телеграм».

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.