У Києві з’явилися небезпечні банкомати ПриватБанку

Шахраї в Києві вигадують нові хитрощі, щоб заволодіти грошима чесних городян. На цей раз дісталися до банкоматів найпопулярнішого банку України. Потрапити на таку вудку може кожен, навіть не підозрюючи про небезпеку. Єдиний спосіб порятунку від таких випадків – взагалі не користуватися готівкою. У Києві шахраї за допомогою банкоматів грабували людей. Про це повідомляє прес-служба ПриватБанку.

У Києві кіберполіції і Служба безпеки ПриватБанку затримали шахраїв, які викрадали дані карток і знімали з них гроші. Для цього на банкомати вони встановлювали скіммінгові прилади. Всього спіймали на гарячому четверо людей. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу для шахраїв. На жаль, в повідомленні не уточнюється, скільки таким чином удалость вкрасти грошей. Але українцям варто бути на чеку і розуміти, що зараз і таке можливо.

Злочинцям вже повідомили про підозру в злочині. Їх звинувачують в шахрайстві, незаконному використанні спеціальних технічних засобів для отримання інформації, несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, махінації з платіжними картками та незаконному зборі відомостей. Відзначимо, що шахраї в Києві розійшлися не на жарт. І орудують вони не тільки у банків, а можуть з’явитися прямо до вас в будинок. В основному видаються волонтерами, працівниками соцслужб і комунальних підприємств.

Трапляються на вудки в основному пенсіонери. Саме вони в зоні ризику через складний маеріального положення і довірливості. Однак бли і випадки, коли киянам продавали неіснуючі квартири, а також залишали без даху над головою будь-якого зустрічного.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.