Нова послуга від Vodafone, комунальні послуги будуть під контролем

Один з великих мобільних операторів успішно провів IoT-пілоти з водоканалами нашої країни. Такою інформацією ділиться Vodafone. З кожним новим днем ​​мобільні оператори розробляють безліч послуг, тарифів і акцій. Цього разу Vodafone планує впровадити нові послуги для «розумного розрахунку ресурсів». Один з великих мобільних операторів Vodafone проводив спільну роботу з водоканалами в двох містах України. Він провів пілотний проект «Розумний облік» на базі мережі NB-IoT.

Для впровадження нової послуги на вузли обліку води у інфраструктурі водоканалів було встановлено спеціальне обладнання. Воно знімало дані щодо кількості подачі води в онлайн-режимі. Через мережу NB-IoT зібрана інформація подавалася на веб-інтерфейс одного працівника водоканалу, який був відповідальним за це. Всі дані були використані для аналітики, планування навантажень на станції і інтеграції їх в білінг каналу.

Всі зібрані дані продемонстрували готовність мережі до комерційного запуску даної послуги від операторів ринку ресурсів ЖКГ. Всі пристрої, які підключені до мережі NB-IoT можуть спілкуватися між собою на встановленій частоті 1800 МГц. Устаткування має можливість отримувати стабільний доступ в мережі в місцях, де мережа дуже слабка, наприклад в підвалах або шахтах ліфта.

Варто відзначити, що IoT стало одним з найпопулярніших напрямків для однієї з великих мобільних компаній. Здійснити і запустити дану послугу вдалося лише завдяки запущеній в 2018 році 4G мережі. Нововведення вже дано користується успіхів в декількох країнах світу.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.