Оператор мобільного зв’язку Vodafone заявив, що вже забезпечив 4G-покриттям майже всіх українців

Оператор мобільного зв’язку Vodafone в серпні розширив свою 4G-мережу в 18 областях України. В результаті ще понад півмільйона жителів країни отримали доступ до LTE в діапазонах 1800 МГц і 900 МГц. Зокрема, за останній місяць компанія побудувала 4G-покриття в 660 населених пунктах в наступних областях: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Херсонська , Хмельницька, Черкаська, Чернівецька.

Таким чином на сьогоднішній день Vodafone забезпечує 4G-покриттям близько 80% українців. При цьому компанія продовжує розширення географії покриття у всіх областях України. До кінця 2020 року мережа LTE 900 МГц буде запущена в усіх областях України: по черзі від заходу на схід. Згідно з ліцензійними умовами, до середини 2022 року має бути забезпечено покриття мобільного швидкісного інтернету в населених пунктах з населенням понад 2000 чоловік з охопленням 90% населення України, а також покриття доріг міжнародного і національного значення до середини 2024 року.

Нагадаємо, що за даними Міністерства цифровий трансформації України в серпні поточного року оператори мобільного зв’язку підключили до 4G-мереж рекордні 2377 населених пунктів країни.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.