Vodafone порадував абонентів: запущена дуже важлива послуга, подробиці

Українські мобільні оператори останнім часом стали активно дивувати клієнтів новими акціями та пропозиціями. Так, тепер мобільний оператор Vodafone запустив дуже корисну послугу, яка була розроблена спільно з комунальними підприємствами.

Як передає новинний портал itpedia, компанія Vodafone оголосила про нову функцію для своїх клієнтів. Мобільний оператор представив нову послугу, яка була розроблена спільно з українськими водоканалами. Відзначається, що функція «Розумний розрахунок» буде працювати на базі NB-IoT.

Ця спеціальна технологія спрямована на облік використання води, а також на планування навантажень на насосні станції. Через спеціальну мережу NB-IoT, яка буде працювати вже безпосередньо у співробітників водоканалів, будуть передаватися всі вищевказані дані в режимі онлайн.

Варто відзначити, що в країні вже встановили розумні лічильники, які необхідні для роботи такої мережі. Для зв’язку між пристроями NB-IoT виділяють більше 1 800 МГц. Експерти підкреслили, що працювати такі пристрої зможуть навіть в тих місцях, де зі зв’язком зазвичай відчуваються проблеми. Мається на увазі в шахті ліфта, підвалах, старих будинках і так далі.

Технологія NB-IоT працює на мережі LTE. Примітно, що завдяки цьому з’являється можливість оптимізувати використання електроенергії. За рахунок цього батареї можуть пропрацювати приблизно десять років. Така мережа розгортається на базі 4G мобільного оператора Vodafone.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.