Huawei позбудеться постачань дисплеїв від LG і Samsung

15 вересня набувають чинності нові обмеження уряду США щодо компанії Huawei. Раніше вже повідомлялося, що з цієї дати компанія TSMC припинить відвантаження мобільних процесорів, які вона виготовляла на замовлення Huawei. Крім того, Samsung і SK Hynix припиняють продаж DRAM і NAND чіпів компанії Huawei. Але на цьому проблеми з поставками комплектуючих для смартфонів для китайської компанії не припиняються.

Як повідомляють корейські ЗМІ, підрозділи Samsung Display і LG Display припинять поставки своєї продукції компанії Huawei через торгових обмежень з боку США. Нагадаємо, США забороняють продавати компанії Huawei компоненти, в яких використовуються американські технології. А в чіпах, які використовуються для управління роботою дисплеїв, якраз застосовуються такі технології. Тому обмеження уряду США поширюються і на дисплеї корейських компаній.

При цьому наголошується, що замовлення Huawei не становить великої частку в загальному портфелі контрактів обох компаній. Таким чином, припинення поставок дисплеїв китайської компанії не повинно мати істотного впливу на бізнес Samsung Display і LG Display. Компанія LG Display вже заявила, що припинення співпраці з Huawei надасть мінімальний вплив на її продажу, і вона диверсифікує поставки серед інших своїх клієнтів. Компанія Samsung Display поки ніяк не прокоментувала ситуацію.

Але для компанії Huawei це матиме значні наслідки (як мінімум, в короткостроковій перспективі), так як ці корейські компанії є основними постачальниками дисплеїв для флагманських лінійок смартфонів Huawei. Щоб впоратися з проблемою, китайський телекомунікаційний гігант змушений був шукати можливості диверсифікації поставок. В результаті, все дисплеї, необхідні для виробництва смартфонів Huawei Mate 40, вже закуповуються у компанії BOE. Однак для моделі Mate 40 Pro довелося використовувати комбінацію поставок від BOE, Samsung і LG.

Китайські компанії зможуть компенсувати припинення поставок дисплеїв корейськими Samsung Display і LG Display. BOE може наростити обсяги виробництва. Крім того, компанії CSOT і Visionox працюють над on-cell OLED дисплеями для мобільних пристроїв. Але китайські виробники чіпів мають технологічне відставання від іменитих чипмейкеров, і не можуть виготовляти продукцію по 7- і 5-нанометровим технологічним процесам.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.