Huawei випустила свою OC під назвою HarmonyOS 2.0

Huawei анонсувала фірмову систему HarmonyOS 2.0, яка буде використовуватися не тільки на телевізорах, а й пристроях розумного будинку, смартфонах і інших гаджетах. Поки компанія не відмовляється від Android і пропонує HarmonyOS як альтернативу. Система буде повністю відкритою для сторонніх розробників і виробників, відзначили в компанії.

Пристрої на HarmonyOS матимуть можливість автоматично синхронізуватися між собою незалежно від того, підключені вони до Wi-Fi або Bluetooth. Один зі сценаріїв використання цієї фішки – поділитися обраними даними про здоров’я з приладами розумного будинку, які скорегують свою роботу в залежності від показників здоров’я користувача.

У Huawei розповіли, що додатки HarmonyOS 2.0 будуть універсальні для всіх типів пристроїв – інтерфейс системи буде адаптуватися під кожен гаджет. Нова версія HarmonyOS стане доступна в рамках проекту з відкритим кодом OpenHarmony вже 10 вересня.

Розробники зможуть використовувати систему для пристроїв з оперативною пам’яттю від 128 КБ до 128 МБ – це смарт-ТВ, що носяться пристрої, колонки та автомобільні системи. У 2021 році з’явиться підтримка пристроїв з пам’яттю до 4 ГБ оперативної пам’яті, а до жовтня 2021 року – з 4 ГБ ОЗУ і вище. На смартфонах систему почнуть масово використовувати в цей же час. При цьому в грудні 2020 року з’явиться документація, інструменти, засоби розробки і емулятор версії HarmonyOS 2.0 для смартфонів. Систему будуть підтримувати і існуючі пристрої.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.