Київстар, Vodafone і lifecell домовилися прискорити розвиток якісного мобільного зв’язку та інтернету в Київській області

Сьогодні, 9 вересня 2020 року, був підписаний Меморандум про співпрацю між Київською обласною держадміністрацією, Українською Асоціацією операторів зв’язку «Телас», мобільними операторами «Київстар», Vodafone Україна і lifecell з метою прискорення розвитку на території Київської області якісного мобільного зв’язку та широкосмугового доступу до мережі Інтернет.

Зокрема, сторони планують об’єднати зусилля в таких напрямках:

Покриття мобільним зв’язком 3G і 4G Київської області як в сільській місцевості, так і на автодорогах;
Визначення можливостей державно-приватного партнерства в розвитку мобільного широкосмугового доступу в Інтернет в Київській області;
Забезпечення доступу мобільних операторів до об’єктів інфраструктури на території Київської області при будівництві мобільних мереж.
КОДА і мобільні оператори Київстар, Vodafone і lifecell домовилися прискорити розвиток якісного мобільного зв’язку та інтернету в Київській області

«Київська область – один з найбільших регіонів України, з населенням понад 2 млн осіб. Щоб розвивати підприємництво, освітні та соціальні ініціативи, доступ до державних послуг, охорону здоров’я – нам потрібні сучасні мобільні технології. Тому сьогодні ми підписуємо Меморандум про співпрацю з мобільними операторами, які готові сприяти розвитку Київщини і будувати мережі швидкісного мобільного інтернету за новими технологіями »- прокоментував подію Голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

Так, Київстар побудував на території Київщини майже 1,5 тисячі базових станцій «четвертого покоління», які надають зв’язок і інтернет в 980 населених пунктах. Оператор планує встановити ще 50 базових станцій протягом року, що дозволить поліпшити якість послуг передачі даних. А з 2021 року Київстар зосередиться на покритті мобільним інтернетом доріг і трас міжнародного значення.

«Для нас розвиток 4G-зв’язку в сільській місцевості – пріоритетний напрямок роботи і інвестування. Адже наші абоненти перебувають не тільки в мегаполісах, але і в малих населених пунктах, і для багатьох з них 4G – єдина можливість отримати «вікно» у світ швидкісного Інтернету. Наша мета – забезпечити до кінця року можливість доступу до 4G для понад 90% населення Київської області »- зазначив Олександр Когут, директор по регуляторному забезпечення Київстар.

Підписання Меморандуму стало можливим за сприяння Асоціації операторів зв’язку “Телас”, яка вже понад 20 років бере активну участь у будівництві телекомунікаційної галузі України, і сприяє встановленню прозорих та збалансованих законодавчих умов для розвитку нових технологій зв’язку в Україні.

«Сьогоднішня подія – свідчення визнання важливості завдання по забезпеченню максимального покриття Київської області якісним мобільним зв’язком і широкосмуговим інтернетом. Підписання Меморандуму з боку Київської обласної державної адміністрації створює умови для безперешкодного і своєчасного будівництва телеком мереж та розміщення телеком об’єктів, з метою надання населенню якісних телеком послуг. На думку Асоціації, це – пріоритетне завдання нашої спільної роботи з обладміністрацією »- зазначив Леонід Ошеров, Глава Асоціації« Телас ».

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.