Xiaomi показала третє покоління непомітної підекранной камери

Судячи з усього, Xiaomi теж готова випустити смартфон з фронтальною камерою, що розташована під поверхнею екрана. Глава мобільного підрозділу Xiaomi Адам Цзен Сюечжун опублікував в соцмережі Weibo невеликий ролик з демонстрацією третього покоління подекранной камери, яка, судячи з того, як виробник підносить технологію, готова до виходу на ринок.

У червні 2019 року Xiaomi показала прототип смартфона Mi 9 з невидимою фронтальною камерою, прихованої під дисплеєм. На той момент технологія не була готова до використання в серійних пристрою через серйозних недоліків. У жовтні 2019 року гендиректор Xiaomi Лей Цзюнь згадав друге покоління технології. І ось зараз Xiaomi представила рішення третього покоління, назвавши його майже ідеальним для смартфонів без видимої селф-камери, захованої під екраном.

 

У новому поколінні інженерам Xiaomi вдалося домогтися непомітного розміщення під екраном і підвищити якість знімків до рівня сучасних камер, що розміщуються в отворах і вирізах. Ключем до успіху стала особлива схема розташування пікселів власної розробки – вона дозволяє пропускати світло через зазори між субпикселов, дозволяючи обійтися без відключення пікселів. Більш того, кількість пікселів в області розміщення камери було подвоєно як у вертикальному, так і в горизонтальному напрямках, щоб відповідати щільності решті частині екрана. Таким чином, область над камерою по точності передачі кольору, охопленні і яскравості повністю ідентична іншій частині екрана.

У поєднанні з фірмовими алгоритмами обробки зображень третє покоління подекранной камери практично відповідає звичайним камерам.

Виробник підтвердив, що масове виробництво таких камер почнеться в наступному році. Імовірно, майбутній флагман Xiaomi Mi 11 стане першим смартфоном компанії з подекранной камерою власної розробки. Тим часом, ZTE вже готова випустити смартфон з подекранной камерою – презентація моделі Axon 20 5G призначена на 1 вересня. До слова, в ZTE блискавично відреагували на анонс Xiaomi, підтвердивши, що в Axon 20 5G теж використовується третє покоління подекранной камери.

Джерело: myfixguide і Gizmochina

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.