Vodafone запустив 4G-мережу в діапазоні LTE 900 МГц в багатьох областях

Оператор мобільного зв’язку Vodafone Україна запустив мережу LTE900 в Житомирській області, забезпечивши швидкісним інтернетом ще 147 населених пунктів країни, в яких проживає майже 100 тисяч осіб. Мережа 4G в діапазоні 900 МГц вже працює в Хмельницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Волинській, Чернівецькій областях і охоплює близько мільйона чоловік.

Раніше в населених пунктах, де тепер побудовано мережу LTE 900 МГц, призначена для користувача швидкість в ЕDGE була менше 0,5 Мбіт / с. Після запуску LTE 900 МГц швидкість зросла до 48 Мбіт / с, що відкриває нові можливості для онлайн-освіти, медицини, дозвілля, що особливо важливо в умовах карантину, а також стимулює розвиток підприємництва та економіки в цілому.

До кінця 2020 року мережа LTE 900 МГц буде запущена у всіх областях України, від заходу до сходу. Згідно з ліцензійними умовами, до середини 2022 року має бути забезпечено покриття мобільного швидкісного інтернету в населених пунктах з населенням понад 2000 чоловік з охопленням 90% населення України. А також покриття доріг міжнародного і національного значення до середини 2024 року.

Vodafone також проводить роботи з розширення ємності мережі в районах з інтенсивним інтернет-трафіком. В цілому під час карантину Vodafone розширив ємність мережі в Закарпатській області, Одесі та Одеській області, в Дніпрі і Дніпропетровській області, Житомирської області, Херсонській, Харківській, Чернівецькій областях, Полтавській, Волинській областях, в місті Умань Черкаської області, в Києві, Сумах, Чернігові, Івано-Франківську, Запоріжжі та Кропивницького. В цілому, модернізація охопила понад 10 тисяч секторів базових станцій на 4 тисячах майданчиків.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.