Швидше Tesla: електромобіль Lucid Air отримає найшвидшу зарядку

У компанії Lucid Motors збираються анонсувати Електроседан Lucid Air вже дев’ятого числа наступного місяця, і зараз вони анонсували наявність у нього найшвидкішої зарядки серед всіх рішень, які колись пропонувалися в електромобілях. Lucid Motors розповіли, що буде можливість зарядити Air до 20 миль ходу (32 кілометри) всього за одну хвилину. При цьому лише за третину години можна буде зарядити електрокар на триста миль ходу, що дорівнює 482 кілометрам.

Даних показників вдалося досягти завдяки інноваційному зарядного пристрою, яке може давати максимальну потужність 300 кВт. Найпотужніша зарядка у прямого конкурента Lucid Motors, компанії Tesla, на даний момент має пікову потужність 250 кВт, завдяки чому після хвилинної зарядки електрокари Tesla зможуть проїхати приблизно 15 миль, що дорівнює 24 кілометрам.

Для того, щоб побудувати мережу подібних зарядних пристроїв Lucid Motors працює разом з Electrify America (дочірнім брендом Volkswagen). У них буде підтримка CCS, і вони будуть встановлені на деяких громадських зарядних станціях Electrify America. На даний момент ми не знаємо, скільки конкретно таких зарядок встановлять і яка кількість часу на це знадобиться. У Lucid Motors також відзначили, що Air зможе як поповнювати свій акумулятор, так і відправляти енергію іншим об’єктам (V2X), завдяки чому його можна буде використовувати в мережі V2G і заряджати інший автомобіль (V2V).

Також дуже важливою фішкою можна назвати те, що у даного електрокара запас ходу складає 517 миль, що еквівалентно 832 кілометрів і приблизно на 30 відсотків перевищує можливості Tesla Model S LR Plus в цьому плані, встановлюючи новий рекорд на ринку.

Джерело

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.