“Ощадбанк” сильно покарав “Сбербанк” РФ: “більше не має права”

Український банк виграв чотирирічну суперечку. Один з найбільших українських банків “Ощадбанк” переміг на суді проти російського “Сбербанку”, вигравши справу про використання російським банком своєї назви на українських територіях. Зокрема, керівництво фінансової установи в Україні відстоювало в судовому порядку своє законне право на торговельну марку, яка використовується Ощадбанком.

У прес-службі українського державного банку “Ощадбанк” розповіли про те, що фінансова установа виграла чотирирічну суперечку з російським “Ощадбанком”, відділення якого існують і в Україні. Так, в судовому порядку керівництво банку відстояло своє право на використання торгової марки і, зокрема, своєї назви. У той же час згідно з рішенням суду тепер “Сбербанк Росії” не зможе використовувати назву “ОЩАДБАНК” на террторіі нашої країни.

Позов на “Сбербанк” український банк “Ощадбанк” подав ще в січні 2016 року і з того часу обидві сторони подавали клопотання у цій справі, загальна кількість яких склала понад 100. Крім того, за час розгляду справи було призначено і проведено три експертизи, по підсумками яких суд визнав, що “Сбербанк Росії” порушив право інтелектуальної власності, використавши назву “Сбербанк” замість “Сбербанк Росії” в Україні в той час, коли правом на цю назву має виключно “Ощадбанк”.

Так, на території України торгова марка “ОЩАДБАНК” належить її власнику “Ощадбанку” ще з 2007 року. Про це говорить відповідний документ – свідоцтво №82116 від 10.09.2007.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.