У WhatsApp поновилися розсилки відео здатного відформатувати смартфон

Користувачам WhatsApp знову почали приходити попередження про те, що їм загрожує якесь відео під назвою “Martinelli”, яке зламує телефон користувача після його відкриття. Подібні страшилки ходять по Мережі ще з 2017 року, але як тоді, так і зараз вони просто ні до чого не приводять, оскільки факт існування подібного відео так і не був підтверджений.

Згідно з інформацією закордонного видання Mirror, в Facebook з’явився вірусний пост про те, що в WhatsApp розсилають відео під назвою “Dance of the Pope”, які насправді є “вірусом, здатним відформатувати ваш смартфон”.

Також в даних попередженнях є інформація про те, що якщо ви отримаєте повідомлення з пропозиціями апдейта вашого WhatsApp до WhatsApp Gold (знову-таки, невідомо, про що йде мова), не треба на нього натискати, оскільки воно вже точно несе потенційну загрозу вашому пристрою . Мабуть, мова йде про спроби скамеров запропонувати якісь преміальні функції користувачам WhatsApp в спробі отримати їх особисті дані або грошові кошти. У повідомленні кілька разів згадується прохання про подальшу пересилання даного попередження якомога більшій кількості людей, щоб вони були попереджені, але робити цього не варто.

Джерело даних попереджень посилається на видання BBC Radio, яка не вселяє особливої ​​довіри, але поінформований значить – озброєний.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.