Instagram звинуватили в шпигунстві за користувачами

Згідно з даними, які з’явилися буквально вчора, мобільний додаток Instagram отримує доступ до системи камер смартфона навіть в той час, коли власник смартфона не знімає себе, а просто гортає стрічку публікацій.

Це стало зрозуміло завдяки тому, що при використанні iPhone з новою версією iOS 14 індикація використання камери є навіть в той час, коли користувач не займається фото – або відеозйомкою (про це свідчить мигання зеленого індикатора роботи камери).


При цьому в Instagram офіційно заявили, що подібна індикація викликана помилкою програмного забезпечення смартфона, оскільки у додатку немає можливості отримати доступ до різних апаратних частин пристрою на зразок камери або мікрофона без користувальницької ініціативи подібної активності на зразок запису відео або зйомки фото через додаток Instagram. Незважаючи на це, даний баг все одно досить тривожний для людей, які вважають конфіденційність досить важливою.

Варто зазначити, що випадок подібного “Глюка” далеко не перший. Варто нагадати, що компанія Apple в новій версії iOS додала можливість отримувати повідомлення про використання додатками камери, мікрофона і буфера обміну. Завдяки цьому стало відомо, що багато програм, які користуються популярністю серед користувачів, в тому числі TikTok, Reddit і інші, використовують можливість доступу до буфера обміну в непотрібне для цього час. Варто нагадати, що в минулому році в несанкціонованим доступі до камери смартфона під час фонової роботи звинуватили Facebook, тобто це не перший подібний скандал за участю цієї компанії.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.