Apple випустила нову ОС для старих моделях iPhone

Як правила, середньостатистичний виробник смартфонів на базі операційної системи Android випускає оновлення для своїх телефонів протягом 1 – 2 років, тобто вкрай мало часу. Потім, після цього, мобільний пристрій визнається застарілим, в зв’язку з чим, в свою чергу, користуватися ним стає небезпечно, так як ніякого новітнього програмного забезпечення для нього вже немає. Зовсім інакше справи йдуть у Apple, яка час від часу може випускати нові версії операційних систем навіть для телефонів, випущених в 2013 році, тобто дуже давно. Сьогодні, 18 червня 2020 року, сталося несподіване, бо «яблучна» корпорація вважає за необхідне випустити нову ОС для старих моделей iPhone, випущених ще багато років тому.

Всі ці телефони ось уже як кілька років не отримують програмної підтримки, так як свого часу вони були визнані застарілими. Сталося все це приблизно через п’ять років після їх появи у продажу, тобто на протязі всього цього терміну для них постійно випускали нові збірки ОС. Лічені години назад власникам старих моделей iPhone стала доступна операційна система iOS 12.4.8, яка вже може бути встановлена ​​на такі моделі мобільних пристроїв, як iPhone 5S, iPhone 6 і iPhone 6 Plus. Всі ці телефони вийшли до 2014 року. Крім того, новітнє програмне забезпечення отримали такі моделі планшетів, як iPad Air, iPad mini 2 і iPad Mini 3, а ще його отримав медіаплеєр iPod Touch 6-го покоління.

Прошивка iOS 12.4.8, згідно з описом Apple, містить в собі ряд важливих змін, спрямованих на посилення системи захисту. Без цих самих апдейтів, що очевидно, мобільний пристрій можуть просто зламати, а нічим хорошим це, звичайно, не закінчиться. Провести установку нової ОС можна «по повітрю», а важить оновлення кілька сотень МБ, тому для його завантаження краще підключитися до мережі Wi-Fi. Всі призначені для користувача особисті дані, які зберігаються на смартфоні, планшеті або плеєрі, будуть збережені, але перед початком процесу установки, як і завжди в подібних випадках, рекомендуємо зберігати дані відкату даних. Швидше за все, випущена операційна система виявиться останньою для всіх цих електронних пристроїв.

Втім, не можна виключати, що і в майбутньому Apple буде іноді випускати апдейти для своїх застарілих електронних гаджетів. Робить все це вона, звичайно, зовсім не просто так, а лише через те, що старими моделями iPhone і iPad користуються сотні мільйонів людей по всьому світу, тому випуск для таких гаджетів нової ОС може позитивно позначитися на відношенні всіх користувачів таких на ставлення до компанії, а це, в свою чергу, може привести до підвищення попиту на нові моделі. Зараз, в даний час, всі основні сили компанії кинуті на створення такої операційної системи, як iOS 14, а трапиться її реліз вже в вересні 2020 року, коли її зможуть завантажити і встановити на свої гаджети власники всіх сучасних моделей «айфонів», випущених за останні п’ять років.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.