У смартфонах на Android масово здуваються акумулятори

Сучасні мобільні пристрої є вкрай просунутими в усіх відношеннях, а все місце всередині таких використовується на повну котушку, тобто в корпусах смартфонів немає жодного міліметра вільного простору, так як все воно в повному обсязі зайнято різними комплектуючими. Найбільш великим і важким серед всіх таких є акумуляторна батарея, від якої живиться все мобільний пристрій. Проте, на жаль, далеко не завжди ці самі акумулятори є стабільними і надійними, тому що час від часу в їх роботі відбуваються різні неполадки. Сьогодні, 17 липня 2020 року, стало відомо про те, що в телефонах на базі Android почали масово «розпухати» батареї.

Оскільки всі сучасні моделі мобільних пристроїв мають монолітний цілісний корпус, який часто неможливо навіть розібрати через велику кількість клею, коли акумуляторна батарея починає надуватися, вона видавлює задню кришку і інші комплектуючі. З проблемою зіткнулися власники мобільних пристроїв Google Pixel 4 і Pixel 4 XL, тобто флагманських моделей, випущених ще восени минулого року. На таку неполадку користувачі почали скаржитися лише зараз, проте в цьому немає нічого дивного, тому що «здуття» батарей відбувається не відразу, а через якийсь час. Відбуватися воно може через брак, тобто порушення виробничого процесора, або ж внаслідок використання дешевої сировини.

Власники сервісного центру uBreakFix запевняють, що за останні кілька тижнів до них звернулося кілька власників телефонів Google, у яких була така проблема. Користувачі помічають її дуже просто – задня кришка відділяється від телефону, чого відбуватися звичайно ж не повинно. У зв’язку з тим, що батарея здувається, багато хто побоюється, що через це смартфон незабаром може вибухнути і спалахнути, проте, на щастя, ймовірність такої події є не надто високою. Втім, всім зіткнулися з такою проблемою, з метою безпеки, все одно вкрай не рекомендується використовувати смартфон з роздутий батареєю. Оскільки Pixel 4 і Pixel 4 XL все ще на гарантії від компанії Google, їх власникам радять звертатися в офіційні сервісні центри компанії.

У таких мобільний пристрій повинні обміняти на нове по гарантії, або замінити акумулятор. В іншому випадку, якщо можливості звернутися в сервіс Google немає, доведеться так чи інакше здійснювати заміну акумулятора за свій рахунок. Якщо цього не зробити, батарея продовжить поступово роздуватися і далі, в зв’язку з чим вона може вивести з ладу різні комплектуючі телефону, аж до екрану і тріснутого корпусу. Судячи з усього, «пошуковий гігант» заощадив на акумуляторах для своїх флагманських мобільних пристроїв, або не приділяв достатньої уваги процесу їх тестування. В кінцевому підсумку, як і завжди подібних випадках, постраждали прості користувачі, які зіткнулися з такою неприємною проблемою.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.