Instagram найближчим часом запустить серйозного конкурента TikTok

«Фейсбук» і підконтрольний йому «Інстаграм» заявили про успішні випробування клону китайського сервісу TikTok. Офіційна назва новинки – Reels. Її призначення – створення лаконічного контенту.

«Вкрадена» у китайців ідея була успішно протестована у Франції, ФРН і Бразилії. У планах «плагіаторів» – запустити сервіс в Штатах і ще півсотні держав. Заявлений термін реалізації задуманого – кілька тижнів. Більш конкретної дати озвучили відповідний намір представники «Фейсбуку» не привели.

Суть сервісу Reels – створення і розміщення коротких роликів тривалістю до ¼ хвилини, з можливістю наповнення контенту музичним супроводом і / або набором сподобалися автору звуків. Базові функції ті ж, що і у першоджерела (можливість редагування відео, лічильник часу, інструментарій для регулювання швидкості відеопотоку і т.д.)

Причина активізації розробників Reels – прийдешній заборона TikTok в Штатах через звинувачення у стеженні за користувачами.

Влада конфліктує з Піднебесної з приводу кордону Індії раніше розпорядилися звести використання TikTok до нуля за аналогічними з США міркувань.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.