Мобільних операторів почнуть штрафувати за низьку швидкість і спам

В українській думі нарешті таки звернули увагу на дві, давно існуючі проблеми, – погана якість мобільного інтернету і СМС-спам. Відповідні поправки в законі «Про електронні комунікації» були прийняті в першому читанні. У разі затвердження в другому і третьому читаннях, оператори України законодавчо будуть зобов’язані надавати ту швидкість інтернету, яка заявлена ​​спочатку в стартовому пакеті. Також, нас більше не будуть нервувати рекламні СМС-розсилки, на які ми не підписувалися.

Подробиці
Отже, суть ініціативи полягає в наступному. Якщо на мобільний номер в СМС будуть надходити повідомлення, які не були ініційовані абонентом, оператору «прилетить» штрафна квитанція на 1,7-8,5 тис. Грн. Закон буде регулювати належне надання послуг і в частині інтернет-зв’язку. Тобто, швидкість нижче зазначеної в контракті – це порушення постанов ВР, за які доведеться відповідати компаніям досить серйозно.

При неправомірному списання коштів з рахунків абонентів, відповідно до нових поправок, оператор може заплатити в казну від 17 до 85 тис. Грн, причому за кожний підтверджений факт. Цим питанням буде займатися спеціальний регулятор, а не суд. Тобто, вирішення питання повинно відбуватися досить швидко. До речі, скарги будуть приймати в електронному вигляді.

Представники Київстар вже прокоментували внесену ініціативу, назвавши її своєчасною. Багато нормативи нинішнього законодавства вже давно застаріли. Більш того, вони ще й заважають нормальній роботі українським операторам зв’язку. У новому законі міститься ряд поправок, які відповідають європейським нормам.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.