Sony PlayStation 5 і Xbox One X порівняли наживо, і ось що з цього вийшло

Як відомо, вже в листопаді-грудні 2020 року стартує офіційний продаж ігрової приставки нового покоління під назвою Sony PlayStation 5, а запропонувати вона зможе топове технічне оснащення, проте заради такого корпус консолі зробили просто величезним. Ця консоль займає настільки багато місця, що навіть Xbox One X виявиться зовсім маленьким, хоча ще недавно багато людей вважали його дуже великогабаритним. Від офіційного джерела вже відомо про те, чому дана консоль виявилася такою великою. Справа в тому, що вона отримала флагманської передове технічне оснащення, для охолодження якого необхідна потужна система відводу тепла. Крім того, цю систему зробили з запасом для того, щоб приставка точно не перегрівалася навіть через багато годин безперервної гри, а разом з тим ще й видавала якомога менше шуму.

Встановити потужну систему охолодження в PS5 компанія-виробник вирішила після фатальної помилки з PS4 Pro, через якого багато людей до сих пір «ображаються» на бренд. Справа в тому, що через прагнення зробити новинку як можна більш компактною, японська корпорація Sony пожертвувала охолодженням, в зв’язку з чим консоль при тривалому навантаженні перегрівається і перестає працювати до тих самих пір, поки вона не охолоне. Крім того, в процесі роботи вентилятори через особливості конструкції видають неймовірно багато шуму, тому знаходитися поряд з приставкою некомфортно. У своїй новій консолі наступного покоління інженери бренду, що очевидно, вирішили в першу чергу задуматися про відвід тепла, а тільки потім про розміри.

Сьогодні, 18 червня 2020 року, на просторах інтернету з’явилася справжня фотографія, на якій можна побачити ігрові приставку Sony PlayStation 5 і Microsoft Xbox One X. Чітко видно, що дітище японської корпорації приблизно в три рази більше, тобто воно має гігантськими за сучасними мірками розмірами. Навіть PS4 Pro, яка за габаритами приблизно ідентична своєму конкуренту, має набагато більш скромні розміри, ніж нова консолі в особі PS5. У зв’язку з цим, що очевидно, всім бажаючим стати її власниками варто готуватися до того, що під неї доведеться виділити значну кількість вільного простору де-небудь, так як вона займає по-справжньому дуже багато місця.

За надійним підтвердженими даними, консоль Sony PlayStation 5 має розміри на рівні 40 х 22 х 10 см, тоді як у Xbox Series X, тобто у приставки наступного покоління від Microsoft, ці самі розміри знаходяться на рівні 30 x 15 x 15 см. Залишається вірити і сподіватися на те, що величезні габарити нової ігрової приставки себе виправдають, а дізнатися це можна буде лише після початку продажів. Такі, як вже відомо, стартують в кінці року, а продаватися нова консоль буде за приблизно 500 євро в Європі. За таку суму грошей покупці отримають електронний пристрій, оснащений за останнім словом техніки і володіє масою різних особливостей, в тому числі підтримкою старих ігор від PS4.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.