Шахрайство по-новому: під загрозою користувачі WhatsApp і Telegram

З недавнього часу користувачам популярних месенджерів WhatsApp і Telegram слід бути більш пильними, адже вони схильні до ризику попастися на гачок нового виду шахрайства. Якщо ви побачите згадка про розіграш «чотири бочки» – проходьте мимо. Це радять розробники авторитетного антівруса ESET.

По суті, повідомлення містить в собі інформацію типового, нічим не відрізняється, акційної пропозиції. У ньому є в наявності певний звід умов, а також пропозицію заповнити цілком собі представницьку анкету. Плюс до всього, кілька піднімає градус довіри ще й прохання підтвердити повноліття … Однак, на останньому етапі, вся процедура закінчується перекладом на сторонні посилання, частина з яких, по базі ESET, несуть небезпеку.

Завантажені файли, з запропонованих по посиланнях «акції» «чотири бочки», можуть завдати різний шкоди. Все залежить від цілей зловмисників. Тобто, їм можуть стати доступні не тільки особисті фотографії і відеофайли, а й дані з банківських додатків. Тому, фахівці рекомендують брати участь в акціях тільки загальновідомих брендів, і не довірятися відразу надвигідним пропозицій. Втім, нічого нового, але «чотири боченка», мабуть, – табу.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.