Kyivstar демпінгує: інтернет за 10 гривень на місяць

Компанія Kyivstar запустила в Маріуполі домашній інтернет за 10 гривень на місяць, який інші, менш великі оператори досить справедливо порахували демпінгом і звернулися в Антимонопольний комітет України. Варто відзначити, що демпінг – це порушення правил ринкової конкуренції, які діють відповідно до законодавства України.

Інтернет-асоціація України, в яку входить безліч українських операторів мобільного зв’язку, стверджує, що за підсумками власного дослідження, проведеного в минулому році, стало зрозуміло, що приблизна собівартість ШПД в Україні становить близько 100 грн / міс, через що ціна в 10 гривень є не тільки демпінг по відношенню до конкурентів, а й банально нижчою, ніж собівартість даних послуг.

У даній асоціації стверджують, що такі дії є відвертим демпінгом і спрямовані на те, щоб відібрати більшу частину аудиторії більш дрібних операторів, що надають послуги за ринковими цінами. У більш дрібних операторів просто немає можливості встановлювати такі цінники на свої послуги, через що вони просто не зможуть витримати конкуренції з більш великим оператором Kyivstar. Проблема в чому, що «великий» оператор взагалі не помітить втрат коштів від даної акційної пропозиції, а більш дрібні оператори не зможуть запропонувати щось подібне в силу свого бюджету.

Також Інтернет-асоціація України звернулася до Антимонопольного комітету України з метою проведення розслідування щодо того, що Kyivstar не дотримуватися адекватних норм ринкової конкуренції, причому і тих, які прописані в законодавстві. Заковирка ще й у тому, що в Маріуполі місяць використання домашнього інтернету коштує 10 гривень, а в інших українських містах український оператор пропонує тарифи не менше 200 гривень, що також викликає питання.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.