Sony PlayStation 5 здивує своєю швидкістю

Мабуть, розуміючи наскільки втомилися фанати чекати хоч якихось офіційних звісток стосовно PlayStation 5, компанія Sony вирішила висвітлити деякі моменти. З учорашнього дня багато інсайдерів повідомляють про появу на сайті виробника цікавої статті. У ній, крім уточнення основних переваг майбутньої консолі, йдеться також про майбутній анонс.

Начнем, мабуть, з переваг. Як стверджує сам розробник, ігри на PS 5 будуть запускатися «блискавично». Звичайно ж, більшою мірою це залежить від оптимізації безпосередньо гри, а не від кількості операцій в секунду. Раніше нам повідомлялося, що американський конкурент Xbox Series X буде обробляти інформацію зі швидкістю 12 терафлопс. П’яте покоління приставки Sony в цьому показнику дещо програє – 10,28 терафлопс. Ця різниця не сильно буде відчуватися на практиці, адже PS4 Pro також поступалася приставці One X, на тих же 1,8 терафлопса. Судячи з практики, обидві консолі цілком задовольнили запити користувачів в частині продуктивності в рівній мірі.


Также варто згадки розроблений для PlayStation 5 контролер DualSence, який запропонує принципово нові можливості. Наприклад, адаптивні Тригери, які зможуть реєструвати силу натискання, реагуючи відповідно на ігровий процес. Укупі з технологією 3D-аудіо, геймери можуть зануритися у віртуальні світи з новими відчуттями. До речі, про іграх. Як завжди, для PlayStation 5 розробляється велика кількість ексклюзивних ігор. Реліз деяких з них пройде разом з виходом PS 5. Потім, протягом року, з’явиться можливість скачати і інші ексклюзивні проекти.

На жаль, дизайн консолі поки ще офіційно не представлений, і ми можемо лише милуватися приватними рендерами. Однак цього секрету жити залишилося недовго. Рівно через тиждень, а саме четвертого червня, очікується офіційна презентація. Крім показу публіці безпосередньо PlayStation 5, можна сподіватися також і на розкриття дати старту продажів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.