Xiaomi перестане виробляти цілий ряд популярних смартфонів

Компанія Xiaomi вже досить давно випускає одні з кращих мобільних пристроїв по відношенню ціни до якості, намагаючись зробити їх якомога доступнішими і цікавими для користувачів. Останнім часом компанія намагається вибитися в більш преміальні бренди, віддавши саме бюджетну частину смартфонів недавно створеному бренду Redmi. Зараз компанія намагається вийти на ще більш високий рівень, відмовившись раз і назавжди від пристроїв старого зразка, тим самим показуючи технологічність бренду.

Подробиці

Згідно зі словами Лея Цзюня, який є генеральним директором компанії Xiaomi, у них в планах тепер випуск тільки пристроїв нового зразка і виробник до кінця поточного року хоче перестати випускати смартфони, які будуть працювати виключно в мережах четвертого покоління. Це зробили через те, що зараз вже у всіх цінових сегментах виходять пристрої з підтримкою 5G, а найближчим часом компанія Qualcomm анонсує чіпсет Snapdragon 600-ої серії з підтримкою роботи в мережах п’ятого покоління, завдяки чому ми побачимо пристрої по 150 доларів.

Xiaomi збирається в числі перших випустити пристрої на платформах Qualcomm 600-ої серії з підтримкою 5G, завдяки чому у користувачів буде можливість придбати бюджетні пристрої з новітньою технологією. Варто зауважити, що чим більше пристроїв виходить з підтримкою 5G в різних цінових сегментах, тим швидше технологія 5G з’явиться в кожній країні і стане широко поширеною.

На жаль, варто очікувати ціни приблизно на 10-20 відсотків дорожче поточних через появу нової технології 5G. Але це не означає, що 5G-пристрої Xiaomi будуть дорожчими, ніж у конкурентів, оскільки і у конкуруючих компаній ціни пристроїв також піднімуться після впровадження підтримки роботи в мережах п’ятого покоління.

 

Із заяви глави Xiaomi можна досить просто зробити висновок, що вже в кінці поточного, або на початку наступного року даний бренд повністю перестане виробляти пристрої, що підтримують тільки 4G.

 

Варто також розуміти, що підтримка 5G не означає, що в пристроїв не буде підтримки 4G – немає, вони будуть разом. Також компанія Xiaomi недавно почала впровадження підтримки 5G в пристрої розумного будинку, що дозволить проводити максимально зручну синхронізацію в екосистемі Xiaomi. Мережі 5G в Україні мають з’явитися вже в наступному році, тому при виборі мобільного пристрою вже варто звернути увагу на цей параметр.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.