Xbox Series X виявилася кращою Sony PlayStation 5 по дуже важливому параметру

Всі ми чекаємо, поки консолі нового покоління надійдуть у продаж, і вже стала відома інформація про те, коли ми зможемо їх побачити. Уже в кінці поточного року і нова PS5, і Xbox Series X стануть доступними до придбання. Нові консолі повинні отримати дуже багато цікавих фішок, в тому числі і підтримку трасування променів, і новий тип пам’яті з дуже великою швидкістю передачі даних, і оновлені геймпади, і ще дуже багато всього.

Подробиці
На даний момент нам відомо далеко не все про нові консолі, але цього вже достатньо, щоб зрозуміти, чим вони точно зможуть порадувати потенційних покупців – це ціна, яка буде приблизно на рівні 500 доларів.

Sony PlayStation 5 буде досить потужною – її продуктивність складе 10.28 терфлопс, котрого більш ніж достатньо в наш час, але досить цікавий факт криється в тому, що її прямий конкурент в особі Xbox Series X буде відчутно могутніше – його продуктивність складе 12 терафлопс, що приблизно на 20% більше, ніж у консолі від Sony. Ця різниця в продуктивності повинна бути помітною не тільки з точки зору більшого зачепила на майбутнє у Xbox Series X, але навіть на старті продажів, через що багато користувачів звернуть увагу саме на консоль від компанії Microsoft.

Обидві приставки матимуть досить цікаву фішку – завдяки тій же архітектурі вони зможуть запускати гри від поточного покоління консолей. Також Xbox Series X і Sony PlayStation 5 побудовані на архітектурі x86 від AMD, що буде досить зручно для розробників при створенні крос-платформних проектів. В іншому ж ситуація виглядає так, що компанія Sony повинна випустити свою консоль за нижчою ціною, ніж Microsoft, інакше Xbox Series X може стати тією консоллю, яка вперше за багато років відбере у PlayStation пальму першості.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.