Sony PlayStation 5 зможе знищити ігрові ПК: сама свіжа інформація про консоль

Вчора Epic Games представила новий ігровий двіжок Unreal Engine 5 і показала створене на ньому (досить вражаюче) технодемо, яке запустили на PS5. На прес-брифінгу за Unreal Engine 5 глава компанії Тім Суїні розповів про переваги нової PS5, назвавши нову консоль Sony «неймовірно збалансованим пристроєм».

За словами Суїні, ключова особливість нової PS5 – величезна пропускна здатність пам’яті.

«Вона [консоль PS5] пропонує не тільки незліченною потужності GPU, але і на порядки зрослу пропускну здатність сховища. Це критично важливо. Одна справа – рендерить все, що вміщується в пам’яті, і зовсім інше – практично миттєво відтворювати віртуальний світ, розмір якого може становити десятки гігабайт ».
Тім Суїні
глава Epic Games

Новий накопичувач, який, за твердженням Sony, працює швидше, ніж будь-який наявний на ринку пристрій, не тільки дозволить запускати гри практично моментально, але і дозволить розробникам отримувати доступ до компонентів цих самих ігор з безпрецедентною швидкістю. В результаті величезні ігрові світи зможуть завантажуються набагато швидше, ніж будь-коли раніше, що може привести до впровадження принципово нових підходів до розробки, від балансування продуктивності і візуальної якості до дизайну рівнів.

«Ми давно і дуже тісно співпрацюємо з Sony в питаннях зберігання даних. І архітектура пам’яті PS5 зараз набагато випереджає всі, що зараз є на ринку для ПК, незалежно від їх ціни. Це має прискорити розвиток ринку ПК. Подивившись на цю консоль, [виробники] скажуть: «Нічого собі, наші SSD не повинні так відставати» ».
Тім Суїні
глава Epic Games

Для ясності: Суїні не говорить, що зараз не можна купити який можна порівняти за характеристиками M.2 SSD-накопичувачів для свого ПК, будучи не обмеженим у фінансових можливостях. Тут мова, швидше за все, про взаємодію замовного SSD Sony із загальною системою управління даними PS5. Тобто, мова про оптимізацію, які роблять його більш швидким і вражаючим з точки зору розробки в порівнянні з доступними зараз на ринку рішеннями для ПК, особливо з урахуванням ігнорування цього аспекту при розробці ігор для ПК. Але це може змінитися в майбутньому, коли вийдуть обидві консолі наступного покоління. По крайней мере, так вважає Тім Суїні.

 

Ніяких порівнянь PS5 з Xbox Series X глава Epic Games не робив, зазначивши, що його студія щільно співпрацює з Sony, а не з Microsoft.

Багато що про нову консолі Sony до сих залишається невідомим. Найбільше всіх цікавить те, як буде виглядати PS5 і скільки буде коштувати. Також цікаво, чи буде Sony робити аналог Microsoft Smart Delivery для перенесення на PS5 покупок, зроблених на PS4.

За даними декількох інсайдерів, велика презентація ігор для PS5 пройде на початку червня, тоді як саму консоль можуть показати публіці раніше.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.