У Google Chrome 82 з’явиться функція групування вкладок

Google анонсувала додавання в браузер Chrome нової видною функції, яка порадує в першу чергу журналістів, а також тих, хто любить тримати відкритими безліч вкладок. Мова про функції групування, яка дозволить краще організовувати роботу з безліччю сайтів одночасно.

Працює вона досить просто. Щоб створити групу, потрібно просто клікнути по правій кнопці мишки на вкладці і вибрати відповідну опцію контекстного меню. Користувачі зможуть сортувати вкладки в групи на свій розсуд, присвоювати їм свої назви, а також позначати їх різними кольорами. Для позначення групи вкладок можна буде використовувати не тільки цифро-буквені назви, але і емодзі, наприклад ❤️ або ?. Як і звичайні вкладки, групи будуть зберігатися після закриття і повторного відкриття браузера. Більш наочне уявлення про роботу функції угруповання вкладок дають анімації в цьому замітці.

За словами розробників, функція тестувалася кілька місяців і фінальний її варіант враховує багато з побажань тестувальників.

Функція стане доступна для всіх користувачів в наступній стабільної версії Chrome 82, яка повинна вийти на наступному тижні. Функціональність з’явиться в деськтопной версії Chrome для Chrome OS, Windows, macOS і Linux. Найбільш нетерплячі можуть випробувати її вже зараз, встановивши останню тестову збірку Chrome Beta.

Chrome – не перший браузер, що пропонує вбудовану угруповання вкладок. Наприклад, в браузері Vivaldi така функція є вже досить давно. Можливість угруповання вкладок Chrome до цього часу забезпечували сторонні розширення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.