Xiaomi відповіла на звинувачення в зборі даних користувачів

Минулого тижня видання Forbes опублікувало статтю про те, що китайський технологічний гігант Xiaomi збирає дані про використання смартфонів мільйонами людей і відправляє їх на сервери Alibaba в Китаї, які орендує Xiaomi.

Як зазначалося в статті, браузер Xiaomi за замовчуванням записує всі відвідані сайти, навіть якщо включений режим інкогніто. Крім того, відкриті папки і перегорнути екрани, в тому числі гортання в рядку стану і сторінці налаштувань смартфона, також записуються і відправляються на вищезгадані сервери. Ще одна причина для занепокоєння полягає в тому, що, хоча дані шифруються при відправці на сервери, їх шифрування легко зламати, а пакети даних можна перетворити в читану інформацію, яка може бути пов’язана з конкретним користувачем.

Компанія Xiaomi опублікувала відповідь на ці звинувачення, який в подальшому періодично оновлювала.

Спочатку Xiaomi була «розчарована» статтею Forbes і стверджувала, що конфіденційність користувачів і інтернет-безпеку є її головними пріоритетами. Крім того, стверджувалося, що діяльність компанії «повністю відповідає місцевим законам і нормам».

Потім Xiaomi пояснила, що її система збору даних агрегована і не може бути використана для ідентифікації конкретних осіб, а публікація Forbes нібито «спотворює факти».

Пізніше компанія оголосила, що надасть користувачам Mi Browser і Mint Browser оновлення, яке дозволить їм відключити збір агрегованих даних в режимі інкогніто. На наступний день оновлення стало доступно через Google Play.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.