Uber Eats в Україні більше не буде

Uber почав цю робочий тиждень з вельми песимістичній ноти, оголосивши про вимушене скорочення географії роботи Uber Eats – фірмова служба доставки їжі незабаром повністю припинить працювати на восьми ринках. І ринок України – в їх числі.


Історія (досить нетривала) Uber Eats в Україні офіційно закінчиться в червні. Говорячи конкретніше, останнім днем ​​роботи сервісу доставки їжі Uber в нашій країні стане 3 червня. Нагадаємо, в Україні сервіс заробив 5 лютого 2018 року. Тільки минулого місяця, 14 квітня 2020 року, Uber Eats запустився в Дніпрі, який став шостим містом присутності сервісу в Україні. І сьогоднішня новина про закриття Uber Eats в Україні стала повною несподіванкою для всіх.

Як зазначалося вище, Україна – тільки одна з восьми країн, де незабаром не стане Uber Eats. Решта сім ринків – Чехія, Єгипет, Гондурас, Румунія, Саудівська Аравія, Уругвай і ОАЕ (в останній країні Uber передасть клієнтів Careem).

В офіційному прес-релізі сказано, що припинити роботу Uber Eats на цих ринках вирішили, оскільки вони «не запропонували чіткого плану, щоб стати оператором онлайн-доставки їжі номер один або номер два, що є одним з ключових пунктів бізнес-стратегії Eats». Саме тому керівництво вирішило залишити ці ринки і перерозподілити ресурси на стратегічно важливі для розвитку Uber Eats ринки по всьому світу.

З цієї заяви напрошується висновок, що конкуруючі сервіси Glovo і Raketa здобули перемогу над Uber Eats на ринку України.

Те ж саме повідомили в українському офісі Uber Eats.

«Ми прийняли важке рішення про припинення роботи Uber Eats в Україні з початку червня. Це продовження нашої стратегії по концентрації зусиль і ресурсів на головні ринки Uber Eats по всьому світу ».

У Uber особливо підкреслили, що це рішення стосується тільки сервісу доставки їжі Uber Eats і ніяк не вплине на послуги з перевезень Uber, ні на основний онлайн-сервіс виклику таксі, ні на який заробив у минулому році Uber Shuttle.

Ми як і раніше мають намір продовжувати інвестувати в розвиток наших сервісів в Україні, пропонуючи людям доступ до безпечної, доступної та надійної мобільності з додатком Uber.

«В Україні ми продовжимо інвестувати в наші надійні партнерські відносини з водіями і партнерами. Наприклад, недавно ми запустили програму лояльності Uber Pro, яка пропонує водіям в Україні широкий набір переваг. Ми продовжимо розширювати цю програму додатковими пропозиціями в найближчі місяці. Ми також активно працюємо над розширенням підтримки для жителів України протягом наступних місяців », – йдеться в повідомленні компанії.

Окремо в Uber згадують, що допомагають водіям закуповувати дезінфікуючі засоби, щоб вони слідували офіційним санітарним рекомендацій, надали 10 000 безкоштовних поїздок медичним працівникам, і як і раніше надають послугу “Shuttle Heroes” – спеціальний безкоштовний сервіс на базі технологій Uber Shuttle для працівників підприємств критичної інфраструктури міста.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.