Xiaomi дозволить відключати збір даних після скандалу в ЗМІ

Xiaomi випустила оновлення додатків Mi Browser, Mi Browser Pro і Mint Browser в Google Play. В налаштуваннях браузерів з’явився перемикач, що дозволяє припинити збір «агрегованих» даних в режимі інкогніто.

Після випуску розслідування про систему збору даних в фірмових браузерах Xiaomi виданням Forbes, виробник дав роз’яснення. Додатки фіксують два типи даних: анонімну статистику (системна інформація, швидкість відгуку, продуктивність, звіти про збої), і синхронізацію історії перегляду (якщо її активував користувач).

У режимі інкогніто історія перегляд створено не синхронізується, але системна інформація продовжує фіксуватися. Тепер користувач може запобігти і цьому.

Також в блозі компанії з’явилася офіційна заява, в якому стаття Forbes називається «спотворює факти».

У матеріалі має місце неправильне розуміння нашої позиції, пов’язаної з принципами безпеки і захисту особистих даних. Захищеність даних наших користувачів і безпеку використання інтернету входять в число основних пріоритетів для Xiaomi. Ми переконані в тому, що строго дотримуємося і виконуємо всі вимоги місцевих законів і правил.

Xiaomi опублікувала скріншоти програмного коду додатків, який генерує випадкові токени для того, щоб за даними не можна було ідентифікувати конкретного користувача, а також докази передачі інформації по захищеному протоколу HTTPS з шифруванням TLS 1.2.

У випущеному Forbes матеріалі фахівці з’ясували, що додатки збирають історію відвіданих сайтів, список відкритих папок і екранів, включно зі сторінками налаштувань смартфона, і унікальні номери ідентифікації пристрою і версії Android. Вся ця інформація нібито передається в незахищеному вигляді на сервера в Росії і Сінгапурі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.