«Київстар» поділився цікавою статистикою використання мобільного інтернету його абонентами

Оператор стільникового зв’язку «Київстар» поділився цікавою статистикою використання мобільного інтернету його абонентами. Відзначається, що на поточний момент послуги 4G зв’язку від «Київстар» доступні в понад 11 тис. Населених пунктів України, де проживає 79% населення країни. Телеком-оператор проаналізував, де абоненти використовують мобільний інтернет найбільше.

Як виявилося, найактивніші користувачі 4G-інтернету живуть в невеликих селах, де відсутня фіксований інтернет або вартість його установки досить висока. Серед рекордсменів, де один абонент використовує в середньому найбільший обсяг трафіку, – села з населенням 100-1000 чоловік.

Цікаво, що в містах-лідерах рейтингу абоненти «Київстар» користуються в середньому в 2 рази меншу кількість мегабайт мобільного інтернету, ніж в селах-рекордсменів. Адже в містах краще розвинена інфраструктура фіксованого інтернету. А в 5 найбільших містах України абоненти використовують мобільний інтернет трохи більше, ніж в середньому по Україні – понад 8000 МБ. Разом з тим, саме абоненти в цих 5 містах використовують майже 30% усього мобільного інтернету в мережі оператора.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.