Як навчити Face ID дізнаватися власника у медичній масці

У поточній реальності носити тканинну маску або респіратор на вулиці – необхідність . І це приносить незручності власникам останніх iPhone з системою розпізнавання обличчя Face ID: якщо закрити половину обличчя, звичайно, камера не зможе пізнати людину.

Але дослідники з команди з питань кібербезпеки Tencent Xuanwu Lab все ж знайшли спосіб, як навчити Face ID в iPhone розпізнавати власника, навіть якщо він носить медичну маску.

Для цього доведеться провести процес реєстрації зовнішності заново. Скинути поточний профіль можна в розділі «Налаштування»> «Face ID і код-пароль»> «Скинути Face ID». Також є варіант з налаштуванням альтернативного зовнішнього вигляду, доступного в тому ж меню.

Потім потрібно виконати наступний алгоритм дій:

  • Складіть маску навпіл і надіньте обидві гумки на одне вухо. Рукою слід натягнути маску так, щоб вона покривала тільки половину нижньої частини обличчя. Верхній кут маски повинен закривати тільки половину кінчика носа.
  • Почніть налаштовувати Face ID, направивши фронтальну камеру на обличчя. Система може попередити, що особа чимось закрито, тоді потрібно повільно переміщати маску від носа, поки не з’явиться кругової індикатор.
  • Після появи кругового індикатора потрібно повільно зробити круговий рух головою, зберігаючи положення маски щодо обличчя.
  • Для підвищення точності, відскануйте обличчя вдруге, не змінюючи положення маски. Спробуйте розблокувати iPhone в масці і без неї – Face ID повинен відпрацювати в будь-якому випадку. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо не спрацювало – можна вдатися до функції «Альтернативний зовнішній вигляд». Вона дозволить зберегти ще один профіль Face ID. При її налаштування потрібно повторити все вищеперелічене, але з маскою вже на другій половині обличчя.

Дослідники відзначають, що випробували спосіб зі звичайними одноразовими масками, респіраторами з клапанами та іншими видами захисних засобів – все виявилися придатними. Хоча алгоритм Face ID самонавчається з часом, фахівці рекомендують не натягувати маску занадто високо.

 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.