MediaTek навмисно завищує продуктивність своїх чіпів в бенчмарках

Компанія MediaTek роками завищувала продуктивність своїх процесорів у синтетичних тестах. Про це йдеться у звіті порталу Anandtech.

Спочатку в Anandtech помітили, що європейська версія смартфона Oppo Reno3 Pro, яка базується на чіпі MediaTek Helio P95, значно обійшла в PCMark китайську модель Oppo Reno3 – у неї більш сучасний і продуктивний процесор Dimensity 1000L.  

При цьому, Reno3 на базі процесора Snapdragon 765G в PCMark показав стандартні для цього чіпа результати. На думку фахівців, даний факт виключає вину Oppo в цій історії. 

Виявилося – PCMark не єдиний тест, де MediaTek маніпулювала продуктивністю процесорів. Експерти виявили в прошивці Oppo Reno3 Pro файл power_whitelist_cfg.xml – його вміст включає в себе налаштування управління живленням процесора для тестів GeekBench, AnTuTu, 3DBench, GFXBench та інших. 

Для кожного з тестів power_whitelist_cfg.xml міняв настройки параметра «спортивний режим» (Sports Mode), в якому чіп швидше розвиває максимальну частоту і утримує її протягом більш тривалого часу, а продуктивність на виході значно вища.

На даний момент відомо, що MediaTek завищує продуктивність дев’яти чіпів, серед яких вищезгаданий Helio P95, а також Helio P90, Helio P70, Helio P60, Helio P65, Helio G70 і Helio A22. Усі вони використовуються в популярних моделях смартфонів, включаючи Xiaomi Redmi Note 8 Pro, Oppo: Reno Z, Oppo F15, Vivo S1 і Sony XA1.  

Справжня (зліва) і завищена (справа) продуктивність Oppo Reno3 Pro на Helio P95

Вміст файлу power_whitelist_cfg.xml 

Чіпи MediaTek, продуктивність яких штучно завищується

 

MediaTek у відповідь на звинувачення заявила, що швидкодія чіпів повністю відповідає їх можливостям, а настройки живлення процесорів змінюють самі виробники смартфонів.  

З нової версії прошивки Oppo Reno3 Pro зник файл power_whitelist_cfg.xml, а результати тестування девайса не змінилися. На думку експертів AnandTech, тепер MediaTek приховує настройки живлення CPU десь ще, продовжуючи обманювати користувачів.  

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.