Android був визнаний найбільш вразливою OC у 2019 році

Android став найбільш вразливою операційною системою в 2019 році, сказано у звіті  TheBestVPN. Усього в системі було виявлено 414 уразливостей.

Звіт TheBestVPN заснований на базі даних вразливостей Національного інституту стандартів і технологій – він враховує проблеми безпеки всіх OC, включаючи iOS, Форк Linux і Windows.

У TheBestVPN відзначили, що велика частина вразливостей Android пов’язана з попередньо встановленими програмами і високим рівнем дозволів, які система їм дає. Крім того, проблеми з безпекою можуть бути викликані апаратним забезпеченням. Наводиться як приклад недавно виявлений експлойт на процесорах MediaTek.

Ми прагнемо до прозорості та випускаємо щомісячні звіти з проблем безпеки Android, які були виправлені. Ми не згодні з тим, що кількість вразливостей, виправлених в ОС, є показником безпеки платформи. Це насправді результат відкритості екосистеми Android, що працює так, як задумали розробники, – представник Google. 

Кількість вразливостей на Android знижується. Для порівняння, у 2017 році було виявлено 843 уразливості, а в 2018 – 525. За час існування Android фахівці знайшли 2563 уразливості.

Експерти нагадують, що важливо купувати тільки ті смартфони на Android, які регулярно отримують патчі безпеки. З недовірою слід ставитися до маловідомих виробників і віддавати перевагу відомим маркам. Також, необхідно періодично встановлювати оновлення, а додатки завантажувати тільки з офіційних джерел.  

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.