Нова Lite OS від Microsoft зможе знищити Windows 10

Зараз на ринку можна зустріти вкрай багато різних операційних систем, призначених для управління електронікою. Проте, лише деякі з таких користуються реальною популярністю, тоді як всі інші мало кому відомі. Найпопулярнішою ОС на ринку в даний час є Windows 10, яку компанія Microsoft в фінальному стабільному вигляді випустила ще влітку 2015 року, тобто майже п’ять років тому. З тих самих пір технології зробили крок далеко вперед, а електроніка стала набагато більш поширеною, тому тепер вже мільйони людей розуміють, що за сукупністю якостей десята «вінда» є просто жахливою, так як вона забезпечує низький рівень надійності, безпеки і стабільності, а швидкість її роботи так і зовсім викликає тільки засмучення і нічого більше.

Втім, вже незабаром ситуація докорінно зміниться. Це трапиться одразу після релізу нової операційної системи, яка завжди в два рази швидше Windows 10, а досягається такий значний приріст у швидкодії за рахунок фірмового ядра wCore, використання якого дозволило забезпечити підвищену швидкість виконання самих різних завдань. Не можна не помітити, що доступна зараз на ринку десята «вінда» вже дуже сильно застаріла з точки зору зручності використання і зовнішнього вигляду, так як різні її елементи виглядають по-різному, чого відбуватиметься на ділі звичайно ж не повинно взагалі, тим більше з тим урахуванням, що ліцензія для цієї ОС коштує цілих $ 200.

На радість тих, хто ненавидить десяту «вінду» з яких-небудь причин, вже незабаром їй прийде кінець, так як її замінить собою Lite OS, створена компанією Microsoft. Нехай вона сама поки що нічого офіційно і не повідомляла про таку свою нову платформу, але інсайдери все частіше і частіше розкривають про неї різні відомості, проливають які інформацію на те, чим саме вона всіх порадує. Ця платформа виявиться не якийсь урізаною Windows RT, а повноцінної. Доказом цього є той факт, що вона може працювати як з універсальними додатками UWP і PWA, так і з класичними Win32, тому будь-які вже існуючі зараз на ринку програми та ігри зможуть на ній повноцінно працювати.

В іншому, користувачі можуть розраховувати на вкрай високу швидкість роботи, на єдиний зовнішній вигляд всього інтерфейсу, на повністю перероблені з нуля зі стандартними програмами, на посилену систему захисту, на підвищену стабільність, а також на цілу масу інших приємних особливостей, якими ця платформа зможе приємно порадувати всіх тих, хто чекають її релізу. Більш того, Lite OS може стати першою безкоштовною операційною системою компанії Microsoft з усіх, які взагалі існують на ринку під її фірмовим брендом. Якщо це буде насправді так, вона гарантовано вкрай швидко потіснить Windows 10, але при цьому розробники як і раніше зможуть заробляти гроші на новій платформі, тільки от робити вони це будуть вже на додаткові сервіси, на зразок хмари OneDrive і офісу Office 365.

Анонс Lite OS очікується влітку 2020 року, а її реліз повинен відбутися ближче до кінця року, коли вийде фінальна версія.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.