Samsung «плюнула в обличчя» власникам телевізорів, назавжди їх заблокувавши

Компанія Samsung випускає хороші телевізори, які оснащені якісними світлодіодними матрицями і можуть запропонувати широкі функціональні можливості. Мільйони людей були ними більш ніж задоволені, однак тепер відношення десятків тисяч людей до продукції цього бренду дуже сильно змінилося. Днями даний виробник вирішив заблокувати всі свої «сірі» телевізори, якщо вони використовуються не в тій країні світу, для якої спочатку були випущені. Такі телевізори називаються «сірими», а купити їх можна в Росії, Україні та інших країнах, заплативши значно менше грошей, ніж при покупці у офіційного постачальника. З’являються такі моделі ТВ дуже просто – їх привозять з інших країн і продають за зниженими розцінками за рахунок цього. Якщо раніше такі телевізори повноцінно працювали, то тепер їх власникам недоступні практично всі «розумні» можливості через інтернет.

Якщо телевізор був заблокований, на його екрані відображається напис «This TV is not fully functional in this region» ( «Телевізор не може повноцінно функціонувати в цьому регіоні»). Блокування наступила на днях, і вся ця ситуація набула дуже широкого розголосу. У підсумку, компанія Samsung вважає за необхідне зробити офіційну заяву з цього приводу, в якому вона пояснила про те, чому пішла на такий крок. Не можна не помітити, що блокувати «сірі» телевізори почали не тільки в  Україні. Згідно офіційно опублікованій інформації після широкого розголосу всій цій ситуації, компанія Samsung не може гарантувати коректну роботу телевізорів, які були нелегально ввезені в іншу країну і продані в ній.

Крім того, за словами Samsung, деякі моделі «сірих» телевізорів можуть мати ліцензійні обмеження, і саме тому деякі функції можуть бути недоступні в тих чи інших регіонах світу. Як і слід було очікувати, даний виробник просто «плюнув в обличчя» всім власникам «сірих» телевізорів, не давши таким ніякого способу вийти з серії і повернути працездатність свого телевізора, а адже деякі використовують моделі дорожче 40 000 гривень. Замість цього бренд лише просто порадив в майбутньому купувати сертифіковану продукцію з маркуванням ЕАС на упаковці, яка говорить про те, що телевізор має сертифікат відповідності та може продаватися в рамках Eвразійского Економічного Союзу. Купити такі телевізори можна в офіційних магазинах бренду, а також у авторизованих партнерів.

Таким чином, простіше кажучи, блокування «сірих» телевізорів настала назавжди, тобто знімати її ніхто не стане. Тим часом, користувачі на форумах, в соціальних мережах і на різних портал «поливають» Samsung брудом, а деякі навіть обіцяють подати до суду на цього виробника, так як він, на їхню думку, незаконно зіпсував працездатність товару, завдавши значної шкоди. Очевидно, що це зайвий привід ніколи не мати справ з даним брендом, з яким абсолютно наплювати на тих, хто використовує його продукцію і виклав за неї купу грошей. Видання Tehnofan.com.ua радить всім тим, хто зіткнувся з такою проблемою, якщо використовувати VPN на постійній основі не хочеться, купити собі недорогу розширювач від Xiaomi чи іншого бренду, щоб отримати доступ до всіх смарт-функцій. Це єдиний спосіб вийти з такої неприємної ситуації, зробивши це «малою кров’ю».

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.