Xiaomi назвала 15 моделей, які відтепер не будуть отримувати оновлення MIUI

Компанія Xiaomi займається випуском на ринок мобільних пристроїв вже більше ніж сім років, і за цей період часу їй вдалося перетворитися з якоїсь «китайської Apple» в самостійний незалежний бренд, один з найбільших і найвідоміших у світі. Щорічно цей виробник випускає на ринок близько двадцяти моделей телефонів з різних цінових категорій, починаючи з вкрай бюджетних і закінчуючи преміальними моделями з дуже високою вартістю. При цьому, незалежно від цінника, рано чи пізно припиняється повноцінна підтримка будь-якого мобільного пристрою. Сьогодні, 14 січня 2020 року, стало відомо про те, які ж свої телефони компанія визнала застарілими в нинішньому році, і при цьому вже відомо про їх подальше майбутнє.

З релізом черговий прошивки для смартфонів і планшетів компанія Xiaomi назвала 15 моделей електронних пристроїв, які відтепер не будуть отримувати доступ до новітнього сучасному програмному забезпеченню. На практиці це означає, що всім їх власникам в цьому плані дуже не пощастило, тому що для всіх таких не просто паче не будуть випускатися нові прошивки MIUI, але ще і перестануть приходити патчі для системи безпеки. Без цих самих патчів захисту вже через якийсь час користуватися мобільним пристроєм виявиться небезпечно, тому як хакери будуть знати про різні проломи, і використовуючи таким їм під силу стане можливим легко і просто зламати смартфон.

Попадання безлічі популярних смартфонів в список застарілих означає, що на їх програмної підтримки поставили хрест. Хоч така інформація поки що і стосується тільки китайського регіону, проте зазвичай всі нововведення, запроваджені в Китаї, потім дзеркально дублюються і на міжнародному ринку, тому з дуже великим ступенем імовірності такі нововведення торкнуться жителі Росії, Європи, України, Білорусії, Казахстану та інших держав . Щоб і надалі отримувати повноцінну підтримку по частині ПО компанія Xiaomi закликає власників застарілих моделей купити собі нові, які зараз продаються в її фірмових магазинах, будучи доступними для повноцінного використовуватися без будь-яких обмежень і складнощів.

Повідомляється, що припиняється підтримка смартфонів Redmi Note 4X, Redmi 4X, Redmi Note 5A (Start і Pro), Mi 5C, Mi Max 2, Mi Note 2, Mi Mix, Mi Mi 5s, Mi 5s Plus, Redmi 5 Plus, Mi 5X , Redmi 5A і Redmi 5, а також планшета Xiaomi Mi Pad 3. Як можна легко помітити, всі ці електронні пристрої об’єднує те, що вони вийшли багато років тому, і за такий період часу встигли дуже сильно застаріти, втративши всяку свою привабливою в повній міру. Сама Xiaomi не пояснює, чому вона вирішила відмовитися від подальшої підтримки цих телефонів, проте цілком собі очевидно, що причиною стало саме старіння всього технічного оснащення. На щастя, зараз у даного бренду багато недорогих, але дуже якісних смартфонів, які стоять вкрай мало, але при цьому пропонують дуже багато.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.