Connect with us

MOBILZONE

Samsung працює над складним екраном зі скла

Опубліковано

На початку місяця компанія Samsung запатентувала торгову марку «Samsung Ultra Thin Glass» ( «Ультра-тонке скло від Samsung»). Патент не містить технічних подробиць і включає лише загальний опис, який вказує на те, що мова йде саме про скляне покриття дисплея.

Користувач Twitter під ніком Ice universe, відомий у світі технічних інсайдів, поділився фото, яке може бути пов’язане з вищезгаданим патентом. На ньому зображений смартфон, екран якого складається по горизонталі, на зразок нового Motorola Razr. Судячи по інтерфейсу, смартфон оснащений оболонкою One UI від Samsung. За словами інсайдера, на фото – передбачуване продовження лінійки Samsung Galaxy Fold. 

Якщо чутки підтвердяться, то пристрій стане першим смартфоном зі складним екраном, покритим склом. Насьогодні всі екрани подібного типу покриті пластиком, який легко дряпається і робить смартфон вразливим до зовнішнього середовища.

Однак, журналісти відзначають, що надтонке скло, що піддається постійним згинам, може виявитися недостатньо міцним для повсякденного використання.

Facebook Comments

MOBILZONE

В Україні не будуть мобілізовувати чоловіків віком 50-60 років: подробиці

Опубліковано

В Україні не будуть мобілізовувати чоловіків віком 50-60 років: подробиці

Чоловіки віком 50-60 років можуть бути мобілізованими тільки за окремим мобілізаційним розпорядженням. Також забороняється мобілізувати чоловіків віком 18 -25 років, які раніше були визнані обмежено придатними.

Про це розповів нардеп із партії “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко у своєму Телеграм – каналі.

За його словами в директиві командування Сухопутними військами №116/2/1/21409 від 19.09.2024, які отримали всі обласні військкомати сказано:

  • Чоловіки, які мають вік 18-25 років і є військовозобов’язаними, не будуть мобілізувати до ЗСУ;
  • Громадяни віком 50-60 років можуть вступати на військову службу лише за наявності мобілізаційного розпорядження. Мобілізаційне розпорядження — запит на мобілізацію конкретної людини, наголосив Гончаренко.

Я уже дано говорив, що люди 50+ років не є ефективними на полю бою, адже багато з них мають хронічні хвороби. Деякі з них не можуть пробігти 1 кілометр, не говорячи про те, що потрібно нести на собі ще боєкомплект, бронежилет тощо.Тому тепер, щоб мобілізувати чоловіка 50+ років потрібно на нього видати окреме мобілізаційне розпорядження – зазначив нардеп

Також він підкреслив – бусифікація чоловіків віком 50-60 забороняється

В Україні не будуть мобілізовувати чоловіків віком 50-60 років: подробиці

В Україні не будуть мобілізовувати чоловіків віком 50-60 років: подробиці
Також читайте:

Забуваємо про повістку в руки і під розпис: нові правила вручення повісток.

Статистика по СЗЧ та дезертирам в Україні: скільки кримінальних проваджень.

Стало відомо скільки працівників ТЦК є учасниками бойових дій.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Повістки “Укрпоштою”: адвокат звернув увагу на важливі деталі

Опубліковано

Повістки "Укрпоштою": адвокат звернув увагу на важливі деталі

Якщо повістка надсилається через “Укрпошту”, її можна отримати або від листоноші, або самостійно забрати у відділенні. У разі відмови або не забрати повістку у відділені поштового оператора можливі юридичні наслідки. Про це повідомив адвокат і кандидат юридичних наук Євген Филипець під час інформаційного стріму “Говорить великий Львів”.

За його словами, мова йде про рекомендований лист в середині якого буде лежати повістка, яка має бути вручена особисто. Існує два варіанти: або листоноша “Укрпошти” вручає його безпосередньо адресату, або лист залишається у відділенні і адресат отримує повідомлення про необхідність його забрати. Якщо особа не приходить по лист, законодавство визначає це як належне вручення повістки, що в подальшому призведе до юридичних наслідків.

Адвокат зазначив, що раніше багато людей вважали, що якщо вони не підписали отримання повістки, то фактично її не отримали. Проте у сьогоднішньому законодавстві повістка поштою вважається врученою в будь-якому випадку, навіть якщо особа знаходиться за кордоном.

З 17 вересня “Укрпошта” почала надсилати повістки військовозобов’язаним, що були згенеровані в електронному реєстрі. Станом на цей момент вже відправлено понад 6000 повісток. Як пояснив Филипець, спершу повістки отримують ті, хто оновив дані через застосунок “Резерв+”, а потім всі інші особи.

Також адвокат підкреслив, що у разі неявки до ТЦК після отримання повістки поштою на особу будуть накладені штрафні санкції передбачено новим мобілізаційним законодавством, а саме: адміністративний штраф на суму 17 – 25,5 тисяч гривень та подача військовозобов’язаного в розшук для доставки в ТЦК та СП.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Забуваємо про повістку в руки і під розпис: нові правила вручення повісток

Опубліковано

Забуваємо про повістку в руки і під розпис: нові правила вручення повісток

З 17 вересня в Міноборони повідомили, що почали централізований друк повісток через Реєстр військовозобов’язаних, які будуть розсилатися за допомогою поштового оператора Укрпошти.

Коли повістка поштою буде вважатися врученою розповів адвокат Руслан Ткаченко.

За словами адвоката, тепер повістку не обов’язково вручати військовозобов’язаній особі особисто в руки. В постанові №560 дали роз’яснення, що повістка поштою буде врученою в наступних випадках:

  • Якщо військовозобов’язаний підписав, що отримав лист з повісткою;
  • У разі відмови розписуватися. Тоді представник пошти ставить спеціальну відмітку і пересилає лист назад в ТЦК;
  • Якщо представник пошти не зміг знайти чоловіка за місцем реєстрації. Також ставиться відмітка і пересилається лист назад в ТЦК.

Тобто, навіть якщо особа знаходиться за кордоном і не оновила дані, представник пошти спробує вручити повістку військовозобов’язаному за останнім місце реєстрації. Якщо військовозобов’язаного не буде на місці (вдома), тоді представник пошти ставить відмітку про неможливість вручення рекомендованого листа з повісткою і відправляє його назад в ТЦК. Така повістка вважається такою, як належно врученою. Після чого у чоловіка є 14 днів, щоб з’явитися у військкомат – розповів адвокат

Також він додав, якщо чоловік протягом 14 днів не з’явиться у військкомат, то на нього будуть накладені штрафні санкції, а саме: штраф на суму 17 – 25, 5 тисяч гривень, подано в розшук для примусового доставлення в ТЦК та СП, а також через суд позбавлення права керувати автомобілем.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.