OnePlus заплатить гроші всім власникам смартфонів на Android

Ось уже як багато років на ринку існує такий виробник мобільних пристроїв, як компанія OnePlus. Вона намагається робити все заради того, щоб якомога ширше коло людей користувався різними електронними пристроями, які вона випускає. Даний бренд займається створенням не тільки смартфонів, як було раніше, але ще і випускає навушники, аксесуари, портативні батареї, зарядні пристрої, кабелі, рюкзаки та інші найменування, яких в даний час на ринку дуже і дуже багато. Тепер же дійшла справа до того, що цей виробник електроніки так і зовсім почав платити гроші всім власникам смартфонів на Android, роблячи це заради того, щоб поліпшити систему захисту Android.

Сьогодні, 20 грудня 2019 року, була запущена програма пошуку проломів в захисті під назвою OneSRC, а дозволяє вона отримувати грошові винагороду за допомогу в поліпшенні програмного забезпечення. Так, зокрема, китайська корпорація OnePlus обіцяє заплатити кожному, хто допоможе їй знайти яку-небудь неполадку в фірмовому програмному забезпеченні щонайменше $ 50. У кращому випадку, якщо пролом виявиться критичною, користувачеві заплатять $ 7000. Таким чином, чим більш значущою є проблема у захисті і чим більше з її допомогою можна виконати будь-яких дій, тим більше коштів вдасться отримати за подібну знахідку. Раніше компанія не пропонувала нічого подібного, дозволяючи лише безкоштовно сповіщати її про різні пролом у захисті свого ПО.

Ймовірно, компанія OnePlus хоче подібним чином поліпшити захищеність своєї операційної системи OxygenOS, щоб зламати її стало набагато складніше в усіх відношеннях. Крім того, як вже відомо від офіційного джерела, тепер даний виробник електроніки активно співпрацює з хакерською угрупованням HackerOne, яка буде постійно тестувати надійність системи захисту, щоб таку покращували. За останні півтора року цей китайський бренд уже неодноразово опинявся в центрі скандалів, пов’язаних з витоком особистих даних користувачів. Очевидно, що подібним чином даний виробник електроніки тепер намагається поліпшити рівень довіри до свого ПО, тестуючи його на безпеку.

Гроші за пошук проломів в системі захисту в даний час платять і багато інших компаній, роблячи це заради того, щоб вивести систему захисту Android на новий рівень, недоступний коли-небудь раніше. Компанія OnePlus – це дочірній бренд корпорації Oppo, який має доступ до всіх основних розробок і патентів головного офісу. Це одна з причин, чому цей досить «дрібний» бренд має дуже хороше фінансування, а його продукція продається по всьому світу, в тому числі в Україні, Європі, США та інших країнах. Проте, з кожним роком телефони від цього виробника стають все дорожче, в результаті чого поступово їх доступність падає, і бренд не має наміру з цим що-небудь робити, обгрунтовуючи збільшення розцінок безліччю причин.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.