Apple підвела підсумки четвертого фінансового кварталу

Apple оголосила фінансові результати за четвертий квартал 2019 бюджетного року. Квартальна виручка корпорації склала 64 млрд доларів і збільшилась на 2% у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.

Ми завершили 2019 фінансовий рік з найвищими доходами у четвертому кварталі, чому сприяло зростання у сфері сервісів, носимих пристроїв і планшетів iPad. З урахуванням того, що клієнти і оглядачі в захваті від нового покоління iPhone, дебюту AirPods Pro і очікуваного запуску Apple TV +, ми оптимістично налаштовані на різдвяний період, – Тім Кук, генеральний директор Apple

Як випливає з конференц-дзвінка за результатами періоду, в якому брали участь топ-менеджери Apple, виручка від реалізації iPhone склала 33 млрд доларів, що менше на 9% за аналогічний параметр в минулому році. Продажі серії iPhone 11 не встигли надати значного впливу на статистику, так як вона підведена через тиждень після старту продажів новинок.

Сервіси принесли компанії на 18% більше виручки – 12,5 млрд доларів. Реалізація iPad і Mac також приносить все більше грошей, 4,66 і 7 млрд доларів відповідно.

Компанія озвучила свої прогнози на перший квартал 2020 фінансового року. Доходи складуть 85,5-89,5 млрд доларів, операційні витрати – від 9,6 до 9,8 млрд доларів, валовий прибуток від 37,5% до 38,5%.

 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.