Sony готовиться до випуска PlayStation 5 і PlayStation 5 Pro: всі відмінності і ціни

В даний час геймери по всьому світу мріють про те, щоб на ринок нарешті випустили таку ігрову приставку, яка зможе запускати гри на ультра-настройках графіки в дозволі високої чіткості 4K UHD (3840 на 2160 пікселів), на що не здатний навіть Xbox One X, випущених в кінці 2017 року. На радість всіх тих, хто любить фотореалістичну картинку в іграх, вже зовсім скоро Sony здійснить мрію дуже багатьох, випустивши на ринок такі ігрові приставки, як PlayStation 5 і PlayStation 5 Pro. Вони вийдуть ні в 2021 або навіть 2022 році, як багато хто думає, а набагато раніше, про що повідомив відомий японський журналіст Сендз Нісікава, який раніше вже неодноразово повідомляв достовірні відомості.

За його даними, японська корпорація Sony вирішила піти на абсолютно несподіваний для всіх крок, одночасно випустивши на ринок відразу дві ігрових приставки. При цьому вони обидві будуть відрізнятися один від одного своїм технічним оснащенням, а також, крім того, ціною і зовнішнім виглядом, тому що в Pro-модель буде потрібно встановити більш продуктивне технічне оснащення. За рахунок цього у покупців буде можливість вибору, тобто всім тим, кому не потрібен дозвіл 4K UHD, не доведеться переплачувати за нього велику суму грошей. Це, в теорії, дозволить зробити продажу PS5 вищими, тому що дозволити собі її покупку зможе відчутно більш широке коло людей, і це реальний факт.

Ігрова приставка PlayStation 5 виявиться націлена на запуск ігор в дозволі Full HD (1920 на 1080 пікселів), а частота кадрів при цьому зможе досягати 90 fps, тобто величезного значення. Звичайно, дана консоль зможе працювати і з більш високими дозволами, але при частоті відчутно нижче. Що стосується Sony PlayStation 5 Pro, то вона виявиться орієнтована на геймінг саме в 4K UHD, будучи здатною запускати відеоігри при частоті на рівні 60 кадрів в секунду. Вона також отримає більш просунуту систему охолодження, тому що нагріватися буде набагато сильніше з очевидних причин. У звичайній PS5 буде накопичувач на 256 ГБ (SSD), а в Pro-моделі такої на 512 ГБ (SSD).

Розширити обсяг пам’яті стане можливим шляхом підключення зовнішніх накопичувачів через порти USB Type-C, а таких в обох приставках виявиться щонайменше три штуки. Ще однією особливістю новинки буде можливість забезпечення швидкої зарядки смартфонів в вимкненому стані. Це, поза будь-якими сумнівами, порадує дуже багатьох, адже зайвої зарядка для будь-якої електроніки ніколи не буває. За даними японського джерела, купити PlayStation 5 покупці зможуть за $ 500 , тоді як за модель PlayStation 5 Pro викласти доведеться $ 750. Таким чином, нова консоль виявиться далеко не найбільш доступною, але ті, кому вона дійсно потрібна, напевно виявляться готові за неї стільки викласти.

Продажі двох новинок стартують одночасно, а станеться це вже в кінці 2020 року. В даний час вони вже випущені у вигляді інженерних зразків, які передані всім великим ігровим студіям, щоб вони активно створювали відеоігри для PS5, адже до її запуску в продаж залишився всього один рік.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.