Huawei затримає міжнародний старт продажів Mate 30

Генеральний директор Huawei Consumer Business Річард Ю розповів журналістам, що не дивлячись на презентацію флагманів Mate 30 в Німеччині, продажі за межами Китаю можуть бути відкладені.

За словами топ-менеджера компанії, це пов’язано із забороною використання Huawei продуктів американських виробників, яким вважається пакет Google Mobile Services. Huawei дочекається змін в політиці США щодо компанії. Якщо вона не буде пом’якшена, Mate 30 надійде на ринок з Android Open Source Project з можливістю установки додатка Google самими власниками смартфонів.

Компанія також розробляє власний аналог пакету додатків Google Mobile Services. Він увійде до складу операційної системи Harmony OS – одним з перших смартфонів під її управлінням може стати флагман Huawei P40.

У кінці серпня представник Google розповів, що «Mate 30 не може продаватися з ліцензійною версією Android і пов’язаними додатками Google через заборону США на торговельні відносини з Huawei».

У Китаї всі смартфони поставляються без сервісів Google, так як більшість з них заблоковані урядом азіатської країни.

Аналітики повідомляють, що глобальні продажі смартфонів Huawei можуть знизитися на 10 млн одиниць через відсутність встановлених додатків Google.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.