База з даними 419 млн користувачів Facebook виявилася в мережі

Експерт з безпеки Саньям Джейн виявив відкритий веб-сервер з базою даних, що містить 419 млн записів з даними користувачів Facebook: 133 млн з США, 18 млн з Великобританії і більше 50 млн користувачів з В’єтнаму.

Кожен запис містив унікальний ідентифікатор користувача Facebook і номер мобільного телефону, прив’язаний до облікового запису. Ідентифікатор користувача Facebook можна використовувати для визначення імені власника профілю в соцмережі.

Деякі записи в базі даних також містили ім’я користувача, стать і країну розташування.

Представник Facebook розповів TechCrunch, що дані в опублікованій базі є застарілими і вивантажені до того, як Facebook заборонила доступ до номерів телефонів користувачів.

Ця база застаріла і, мабуть, містить інформацію, отриману до того, як в минулому році ми внесли зміни, щоб позбавити користувачів можливості знаходити інших людей за їх телефонними номерами. Ми не знайшли доказів того, що облікові записи Facebook були скомпрометовані, – представник Facebook

Facebook замішаний в низці скандалів з витоками персональних даних мільйонів користувачів. Компанія Cambridge Analytica отримала дані понад 80 млн клієнтів соцмережі без їх відома.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.