В коде iOS нашли упоминания о виртуальных очках Apple

Видання MacRumors виявило в коді останньої бета-версії iOS 13 згадки про AR-окулярах, які можуть розроблятися компанією Apple. Про створення пристрою доповненої реальності під кодовою назвою T288 вперше стало відомо ще в 2017 році, проте ніяких офіційних заяв на сьогоднішній день виробник не робив. 

Внутрішня збірка iOS 13.1 beta включають в себе додаток STARTester, яке, імовірно, копіює функціональні можливості гарнітури на камеру iPhone для тестування. Програма пропонує два режими – «носити» і «утримано». Перший, ймовірно, дозволяє працювати додатковим аксесуарам з доповненою реальністю в зв’язці із iPhone, а другий – для ігор в Apple Arcade .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В iOS 13 існує також внутрішній текстовий файл, який описує оболонку StarBoard для додатків, що підтримують функції AR. Файл може вказувати на те, що Apple розробляє ще один пристрій доповненої реальності під кодовою назвою Garta, можливо, в якості одного з декількох прототипів T288. 

Деякі джерела припускають, що Apple планує випустити свої власні окуляри доповненої реальності вже в наступному році, а інші – що Apple запустить нову операційну систему під назвою rOS, призначену для AR-додатків в системі iOS.

За повідомленнями авторитетного аналітика Мін-Чі Куо, Apple планує випустить AR-окуляри в 2020 році як аксесуар до iPhone. Масове виробництво пристрою почнеться в кінці цього або початку наступного.

Крім цього, в минулому році портал CNET повідомляв, що компанія  розробляє VR і AR-шолом з дозволом 8K на кожне око, а для відстежування місцеположення користувача не знадобиться ніяких зовнішніх датчиків. Глава корпорації Тім Кук називав доповнену реальність «глибокою» технологією, тому що «допомагає продуктивності людини, а не ізолює його».

Раніше в цьому році свої нові розумні окуляри випустила Google. Новинка комплектується новим чіпсетом і розрахована на використання в професійній діяльності різних компаній: від логістики до сфери обслуговування.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.